Den gamle dagbog

Følgende tekst er fra en dagbog jeg begyndte at skrive fra dengang jeg var ca. 11 år. Jeg skrev ikke i den hver dag, hvilket er grunden til, at der forekommer store spring mellem datoerne.

Jeg har valgt at cencurere dele af den, da jeg ikke fandt dem egnede til publicering på nettet.

Jeg har med vilje ikke rette evt. stavefejl fra dengang jeg førte dagbogen for at gøre den så “autentisk” som muligt.

[Torsdag kl. 09:30 1994] God aften kære dagbog, ååh min gud sikke en dag slid og slæb hele tiden, min nye seng redede dagen, jeg er dybt forelsket i HANNE. Jeg tænker på hende hele tiden, jeg drømmer om hende, og jeg ser hende for mig hele tiden, hvis jeg bare kunne tage mig sammen til at ringe til hende eller skrive kærstebreve til hende.
Slut prut finale varulve tuder som gale!!!

[Fredag kl. 15:00 1994] Hej dagbog! Jeg tror jeg havde en drøm om Hanne, i skolen sad jeg og drømte om piger og hip hop birte fik et flip og Lise blev sur.
Slut prut finale varulve tuder som gale!!!

[Søndag kl. ved-det-ikke. 1994!]
Hola dagbog! I dag skrev jeg brev til min far. Jeg savner ham meget. Min mor har lige bestilt en masse ting til mig af camoflage stof. Nå jeg må i seng.
Slut prut finale varulve tuder som gale!

[dato/tidspunkt ukendt] Gaaab fatter du det dagbog, jeg er allerede i seng igen. Jeg fremsiger lige et lille digt:
“Dagene flyver som en fjer med medvind”
Min mor er jo digter, det kan være jeg også har evner åh gud klokken er jo mange jeg må i seng igen
Slut prut finale varulve tuder som gale!!!

[dato/tidspunkt ukendt] Host host, hark! ahrrrøm, hej dagbog som du kan høre har jeg det ikke så godt…….z!!! ÅH! åh undskyld jeg var ved at falde i søvn, det er også kedeligt at være syg, jeg har ikke andet at tage mig til end at skrive i dig.!
Slut prut finale varulve tuder som gale!

[dato/tidspunkt ukendt] Ja hej dagbog, i skolen i dag, skulle vi til “Kom og vær med” dag. Det var et stort stævne hvor vi dyrkede [CENCUR] øh, øh…Jeg mener idrat, vi spillde barsket ball, svømmede og……Z!!!

[dato/tidspunkt ukendt] Øh Øh hej igen, long time no see! sir man jo, det er jo lang tid siden jeg har skrevet i dig.
Slut prut finale varulve tuder som gale!

[Torsdag den 30 april 1995] Hey dagbog hvordan går det, jeg har det fint. Har du lagt mærke til at der er gået et helt år nu, det er da utroligt i hjulegave fik jeg en Sega, en baret, kamoflagekreme, og en Parker kuglepen.

[År 2000 (næsten) 1995] Uha da, dagene flyver af sted, nå det føles dejligt at skrive i dig igen. Jeg går jo i 6 kl. nu, såå jeg er ved at blive et manfolk, nå her ligger jeg i hvert fald og skriver i dig.
Slut prut finale varulve tuder som gale

[Tirsdag d. 21 november] Davs dagbog. Min dag startede sådan her. Jeg stod op med halvlukkede øjne, gik ud på badeværelset og kiggede i spejlet, for at se om jeg så almidelig ud. Det gjorde jeg. Så gik jeg ind på mit værelse og tog mit tøj på, som bestod af armygrønne bukser, armygrøn trøje, og sort T-Shirt indenunder og boksershorts. og et par sokker. Da jeg havde fået tøjet på gik jeg ind i kykenet tog min madpakke ned i min taske og gik i skole… Regning i første time Vaaadr! dansk i næste UUUh! natur og teknik efter dansk jeg hader skole! ååh nej det mente jeg forresten ikke, jeg kan da godt lide frikvaterene og sløjd men sløjdlæren (Jørgen Kok) hjælper os ikke.
Slut prut finale varulve tuder som gale!

[Søndag d. 20 maj] Hej dagbog, ake ja min mor bliver mere og mere skør hun bliver sur over den mindste detalje, og så truer hun med kostskole og det er det værste jeg ved udover lever. Jeg går stadigvæk i 6kl. men skal snart i 7 kl. I morgen hvor det er altså er mandag d. 21 mai skal vi flytte oven på i filmlokalet på skolen. Jeg tror vi er de første klasser der over hovedet prøver det måske er det et eller andet forsøg. men jeg er lige glad for vi får nemlig computer, poolbord, kortbord, og Sega… Vent lige lidt jeg skal lige ud og have noget at drikke min hals er helt tør…aaaaah det var dejligt. nå men jeg må slutte nu for jeg skal i seng.
Slut prut finale varulve tuder som gale!

[Onsdag aften 1996 kl. 10:00] Hej dagbog det har været en sjov dag i dag. Jeg har lige været til åben hus på skolen, det var sjovt mig og Mads H. skrev “I love Lee, hilsen Heidi!” på asfalten og da Lee så det belv han lidt sur. Til morgensang sad alle pigerne lige bag mig, det var ret sjovt. Hanne er ret sød jeg tror hun kan lide mig men jeg er ikke sikker, jeg kan i hvert fald godt lide hende. Jeg tror jeg vil lave et digt om hende:
Den mørke nat, dine øjne lyser
den kolde vinter, dit smil varmer
Slut prut finale varulve tuder som gale!

[Torsdag aften 1996] Hej dagbog i dag havde vi dansk, historie, engelsk, gymnastik, og regning. Jeg elsker gymnastik, især når vi spiller batminton. Jeg håber snart det bliver solskinsvejr igen! i går var jeg ikke i skole fordi der var… hov der ringede telefonen, nå min mor tog den, nå hvor kom jeg til jo, jeg var ikke i skole fordi der var noget ondsvagt sportspis, op i røven med skole sports halløj, nå. min mor gav mig heldigvis en pjækker, nå men godnat.
Slut prut finale varulve tuder som gale

[Mandag aften kl. 11] Hej dag bog, jeg kan ikke sove her er så varmt. for et par dage siden fik jeg en everlast trøje af min mor den er bare dødsej, den har forlommer og hætte og jeg gik med den i dag. i Lørdags blev jeg inviteret til danceparty med Christian, Liv, Martin, Mads J, Mads H, Majbritt, Lena, HANNE, Lila og Rikke fra 7 kl. det var rigtigt sjovt… [CENSUR]

[Tirsdag d. 27 maj 1997] Hej dagbog. det er eddermadme længe siden jeg skrev i dig sidst. Vi har fået en ny elev i klassen hun hedder mai, vi har haft hende i vores klasse førså hun var ikke så sjenert. Jeg er 13 år nu og jeg kører med reklamer og aviser 3 gange om ugen Lørdag, Tirsdag, og Onsdag. Jeg tjener 700 dask hver måned og nu får jeg snart løn igen. i morgen skal min mor og jeg til Svendborg og shoppe jeg skal købe et komplet Barsket sæt til 200 kroner og min mor køber nogle asics sko til mig. det er fedt. Jeg skal måske også købe en Super Soaker 50 til 49 kr billigt! billigt! billigt! Mand! Nå farvel. P.S. Jeg elsker Hanne.
Slut prut finale varulve tuder som gale

[Fredag aften meget sent 02:30] Hej dagbog nu går jeg i 8 B. Jeg sidder her mutters alene, min mor er i byen, og jeg ser som sædvanlig fjernsyn. Min yndlingsmusik er nu: Prodigy og Tæskeholdet.
Slut prut finale varulve tuder som gale

[Lørdag d. 30 August 1997] Hejsa dagbog. Jeg har helt glemt at fortælle dig at jeg har købt en attache taske med kodelås den er fed. Jeg får snart løn igen så skal jeg købe:

  Cykelbriller
  Rolerblades
  X-file kort
  Penalhus
  Luftpistol
  Kalender

Slut prut finale varulve tuder som gale

[16/1/2001 kl. 21:24] Wow, det er ret længe siden jeg har skrevet i denne bog, jeg er faktisk 17 år nu og går ikke længere på Vester Skerninge Skole (snøft!) Det var en skide god skole og jeg savner den gamle 10’ende klasse vildt meget. Jeg går på Faaborg Gymnasium (vi er flyttet til Faaborg fra Margrethesminde). Det er et godt gymnasium, men ret hårdt med lektier nogle gange. Jeg går i en rigtig fed klasse og er gode venner med Thomas (fra den gamle 10’ende klasse) Per Seesko, Rikke Elmelund, Kristian, Christian B. osv…

  Mine hadefag er:
  Naturfag (matematik)
  Tysk
  Latin (ikke så meget dog!)

  De gode fag er:
  *resten*

Jeg er stadig lidt forelsket i Hanne, jeg savner hendes smil og håber at jeg møder hende. Nå men, i den nye klasse på gym er pigerne også ret søde (he-he)… Der er jo gået 4 år uden at jeg har nedfældet et ord i denne dagbog, men jeg prøver. Jeg har stadig kontakt med Bjarke Bakker, og Anders Toft Nielsen fra den gamle skole. Vi havde (da vi afsluttede 10’ende klasse) lavet begyndelsen til en stor hjemmeside som hedder g-e-n (www.g-e-n.dk) Vi har købt et webhotel med 100 MB plads, 100 e-mails og en masse fede scripts på serveren. Vi bliver måske sponsoreret af The Voice (radio) Det styrer for vildt!!! g-e-n står for GENERATION og det skal nok blive stort! Nu holder jeg for denne gang (lektierne kalder)
Slut prut finale varulve tuder som gale

[16/7/01 kl. 20:55 (sommerferie)] Hi dagbog, jeg rydder op på mit værelse, og kigger på alle de fødselsdagskort jeg har fået gennem tiden (der er mange fra min far!). Det er jo sommerferie nu, og jeg skal til Spanien d. 21 (det glæder jeg mig vildt meget til, for jeg savner min far, og resten af familien dernede.) Jeg er lidt nervøs for når jeg går alene dernede i lufthavnen i Barcelona for den er kæmpestor! Jeg skriver lige lidt pænere :-) Jeg har lige hjulpet Kaj (min mors kæreste) med at tage et telt ned ude i haven. Teltet er 30 år gammelt (wow!). Jeg har været på Fanø igen, og jeg var der i 8 dage (tror jeg). Mormor og morfar er de bedste i verden + mor, og jeg hjalp morfar med en masse ting da jeg var derovre. Jeg bar blomster ind om aftenen, slog græsplænen så den kom til at ligne en golfbane, satte et fugleskræmsel op i parabolen og vaskede og polerede bilen. Jeg tjente 1000 kr. som jeg fik af morfar. (det er også lommepenge til Spaniens-rejsen) Efter sommerferien skal jeg i 2.g på Faaborg Gymnasium (det bliver sikkert hårdt!). Der er åbnet en IT-forretning som jeg muligvis får arbejde i efter ferien. Ham der åbnede butikken sidder i kørestol og er flink :-) og jeg håber at han vil lade mig arbejde der… Nu må jeg smutte, for jeg skal rydde op!
Slut prut finale varulve tuder som gale!

[18/07/01 klokken 00:57 (sent!)] Heeeey dagbog, jeg sidder og ser 60 minutes i fjerneren… Nu er der kun 3 dage til jeg skal flyve til Spanien, og jeg glæder mig rigtig meget til at se min far. Når jeg står op i morgen tager jeg nok ind til den der IT-forretning jeg skal arbejde i efter ferien, for at se om han har nogle DVD-film. Min mor sagde nemlig at han solgte DVD’er til 90 kr stykket, og det er billigt (i Svendborg koster en DVD normalt ca. 200 kr!) Jeg har forresten købt “Man on the Moon” DVD med Jim Carrey. Den er rigtig god. Jeg har lavet en lille bog til min 2 ugers ferie i Spanien som jeg vil sætte ting ind i og skrive rejsedagbog i. Bogen fik jeg af min mor og der var billeder af Ferrari-biler på den, men nu har jeg klippet Spanien ud af et gammelt atlas og sat det på i stedet for de grimme biler…(nu ligner det en rigtig rejse-bog…nu er der Saint Tropez i fjernsynet) klokken er 01:12 så jeg må i seng… Hov! Jeg glemte noget! Jeg roede til Bjørnø i dag i vores ro-båd. Jeg tror der er ca. 1 kilometer derover!!! (dvs. jeg roede 2 km!) det er noget der giver muskler… Vandet var helt stille og perfekt, og solen spejlede sig så smukt i skyerne og de små bølger i horisonten. Da jeg kom i land på Bjørnø, var der to børn der sagde hej og sagde de var Lyøboere… Jeg hoppede ned på stranden og trak båden lidt ind, og stod og smed nogle sten ud i vandet, dernæst gik jeg op ad en lille skrænt og gik og kiggede lidt på naturen og så roede jeg tilbage mod Fyn igen. På tilbageturen var bølgerne blevet større og det var hårst at ro, men solen var ved at gå ned og det var så smukt. Der var en stor sort sky lige over solen og masser af lys under solen! Da jeg næsten var hjemme var der en kvinde i en speedbåd der hilste på mig. Klokken er nu 01:21 GODNAT!
Slut prut finale varulve tuder som gale!

PS: Jeg er ved at få skæg…

[19/07/01 kl. 23:46] Hej igen dagbog. Jeg ligger og ser “Hyperion Bay” i TV, der er nogle vildt hotte babes… Nu er der kun 2 dage til jeg skal til Spanien, jeg glæder mig FUCKING meget. Jeg var inde i Jens-Kaj’s IT butik i går for at se på de billige DVD’er. Jens-Kaj var til læge-check så han var der ikke, men der var en dame som holdt styr på hans regnskaber, og hende snakkede jeg med. Det viste sig at de billige DVD-film var nogle dårlige og kedelige film, og de dyre (som var på hylden lige oven over) var de fede titler som f.eks. “The Mummy” osv. Jeg har de vildeste vabler fra den der ro-tur jeg tog til Bjørnø (det er 2. gang jeg har roet derover) I dag prikkede jeg hul på 2 af de største vabler, og nu gør de ikke så ondt mere. Det bliver godt vejr når vi kører ind til Kastrup lufthavn om 2 dage (det sagde meterologen i hvert fald!) Godnat!
Slut prut finale varulve tuder som gale!

Her sluttede så min “gamle” dagbog, men fortvivl ej, du kan jo bare læse den dagbg jeg skriver nu (når jeg husker det)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *