Rødding: Illustrator (Dag 3)

Endnu en vellykket dag med Illustrator undervisning. Jeg kommer mere og mere ind i rollen som lærer igen (det er jo et stykke tid siden jeg underviste på Designskolen). Nu hvor vi beskæftiger os med de værktøjer man rent faktisk kan lave grafik med, så er det hele blevet lidt mere interessant og der kommer også en del spørgsmål, så det er bare super.

I dag gennemgik jeg opbygning af former med Pathfinder og Blob Brush. Vi legede lidt med noget typografi hvor jeg fortalte hvordan man kan lave skrift om til Outlines. Det synes de var meget fedt.

I dag gik det op for mig, at jeg selv har svært ved at bruge Clipping Mask funktionen. Det er klart noget jeg skal blive mere bekendt med, for det er helt vildt nyttigt at kunne afmaske bestemte former i Illustrator. Så i det tilfælde må læreren øve sig noget mere, men det er også det der gør rollen som lærer så fed: at man bliver tvunget til at sætte sig 100% ind i tingene.

En af eleverne gav udtryk for, at hun meget godt kunne tænke sig at få endnu flere øvelser som hun kunne sidde med. Det tager jeg lige til efterretning, og måske kan jeg allerede komme med nogle flere øvelser i morgen. Jeg må lige se hvordan det passer ind i programmet.

This entry was posted in Undervisning. Bookmark the permalink.

One Response to Rødding: Illustrator (Dag 3)

  1. Line says:

    Kunne ikke dy mig – var bare SÅ nysgerrig efter at høre om det at undervise :-)
    Det lyder som, at du er ved at få rigtig godt fast i det hele. Det er jo faktisk sindsygt sjovt at være underviser, fordi, som du også selv siger, man bliver tvunget til selv at vide meget mere end sine elever og virkelig sætte sig dybt ind i tingene og blive ekspert :-) Jeg gad dog godt se nogle af de resultater som dine elever kommer med :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *