Rødding: Photoshop (Dag 1)

Jeg havde længe glædet mig til at undervise i Photoshop, da det er et af mine yndlingsprogrammer. Illustrator er også super nice, men det er som om det bare er lidt sjovere at undervise i Photoshop, da man kan lave nogle ret vilde ting — f.eks. Liquify. Det er en god “opener”, da man hurtigt kan komme frem til nogle ret sjove resultater. Vi testede bl.a. liquify på et ansigt og en model. Ansigtet var en mand der godt kunne trænge til at smile lidt mere, og modellen kunne godt trænge til at tabe nogle kilo. Det fik vi hurtigt styr på :p Men før vi dykkede ned i programmet, viste jeg først nogle sjove eksempler på meget uheldigt Photoshop-arbejde. Dernæst eksempler på super fedt Photoshop-arbejde.

Jeg talte også kort om brugerfladen, layers og opløsning. Det er altid en kæmpe udfordring at fortælle om billed-opløsning, men jeg havde på fornemmelsen at det gik nogenlunde ind på lystavlen hos folk. Jeg overvejer lidt at finde en kort video, der virkelig forklarer det på en klar og tydelig måde, og vise den en af dagene som en slags opsummering.

Det bliver fedt i morgen. Der tager vi hul på Sky Pirates — et projekt jeg også kørte igennem da jeg underviste på Designskolen. Det bliver sjovt at se hvordan tempoet kan blive.

This entry was posted in Undervisning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *