Test-print, materialekøb og Umberto Eco

Hep! Jeg har det bedre nu… jeg tror vist jeg gik lige lovlig hårdt til den med den publikationsopgave der –> RO PÅ!!

I dag var der sgu’ også en del tryk på, men det var samtidigt fedt. Jeg hjalp en, der går en højere årgang end mig med Photoshop (viste ham lige et lækkert trick med Batch-funktionen). Den er der åbenbart ikke mange der kender (heller ikke Thomas, der underviste os i Photoshop på kurset *weird*).

Nå, men grunden til, at der var lidt lunt under armhulerne for mit vedkommende i dag var, at jeg lavede mit første testprint af hele svineriet i dag. Da var det, at jeg fik en programfejl!! Jeg tænkte bare: “nej, nej, nej! Sker sådan noget, så er det bare tyspisk, at det lige skal ske på det aller vigtigste tidspunkt“.

InDesign fortalte ikke noget om, hvad der var årsagn til fejlen, så den måtte jeg jo selv finde… Så jeg satte mig ned og begyndte at indkredse problemet og fandt tilsidst ud af, at det var pga. af en korrupt skrifttype jeg havde benyttet. Den udskiftede jeg så, hvorefter det gled som smurt.

Jeg kunne dernæst fuldføre mit testprint –> jeg printede alle opslagene ud som små thumbnails (små billeder), hvorefter jeg skar dem ud, og lige nu sidder jeg faktisk og stirer på den lille “mini-publikation”, som ligger her ved siden af mig på bordet… den er sgu’ cute :-) Som sagt, så lægger jeg publikationen op på siden her. Eller bider af den… jeg tror den fylder røv-meget!
I dag fik jeg også lige fyret ca. 480 kr. at nede i butikken på skolen.

Vi fik at vide pr. mail, at vi skulle købe flg. materialer:

  Vandfast tusch – Køb evt. 1 liter hos Albert Knudsen. ( Gå sammen 2-3 stk ) Eks. “Encre de Chine”

  Capers glas eller lign, er velegnede at hælde over i.

  Penne og penneskafter (Køb 1-2 skafter og 20 stk. penne (de skal ofte smides ud hele tiden))

  Akryl farver (Hvis du ikke har i forvejen, køb grundfarverne + sort og hvid. Eks. Liquitex, Brera ( Maimeri ), Rembrandt m.fl.)

  Akvarel farver (Hvis du ikke har i forvejen, køb grundfarverne + sort og hvid. Eks. Sennelier, Winsor & Newton m.fl. Kan købes i fast og flydende form. Selv foretrækker jeg akvarel i
  flydende form på tube.)

  Gouache farver (Hvis du ikke har i forvejen så køb grundfarverne + sort og hvid. Eks. Pebeo, Winsor & Newton, Maimere m.fl.)

  Skitseblyant -(er)

  Viskelæder

  Gode pensler i forskellige størrelser (Eks. str. 2, 4, 8. Eventuelt mårhår, guldhår og nogle billige svinebørster)

  Tandbørster (brugte)

  En rulle toiletpapir

  Paletter til farverne (Eks. paptallerkner, glasplader (du kan gå til glarmesteren og få skåret en stak plader 25 x 25 cm, 5mm tykke. Bl.a. – supergode til flydende farver + lette at rengøre))

  En god stak skitse og notat papir (Eks. kopipapir A4)

  2 stk. syltetøjsglas til skyldevand

  En akvarelblok (stor) eller løse ark – kan købes løbende

  Ca 5 – 7 store ark Schoellerhammer papir 4R 250 RU – kan købes løbende

Det er fandme noget der kan mærkes på pengepungen sådan noget der, men så har jeg jo også de materialer. Jeg købte en stor dunk med Encre de Chine, som nok skal holde et års tid.

Penne havde jeg nogle af derhjemme, så jeg købte kun ét skaft og 10 pennehoveder. Så købte jeg Gouache grundfarverne, et billigt penselsæt (svinehår) samt en meget dyr mårhårs pensel (ca. 68 kr.) og en lidt billigere til 16…

Hvorfor dælen skal pensler være så dyre?! Der er sgu’ da bare hår for enden af en pind! De laver dem garanteret af nogle Thailandske arbejderes røvskæg til nogle øre pr. stk. Ej, spøg til side (I KA’ TA’ DET!).

Var nede på Republikken i går (onsdag) efter Croquis, hvor jeg fik en mørk Erdinger og en Chimey blå og havde den helt store filosofiske samtale de andre om mennesket virelig ER dyrerne overlegent og om universet. Diskutionen tog sit udspring i bogen “I Rosens Navn” af Umberto Eco… som jeg forresten har stående på min reol, samlende støv og afventende på, at jeg en dag skal række ud efter den, og dykke ned i havet af bogstaver, spidsfindigheder og intellektuelle udfordringer. Det er jo noget af en bog at gå i krig med, efter en så voldsom læsepause jeg har haft…

Jeg har set filmen –> den er meget stemningsfuld skulle jeg hilse at sige, men ikke en jeg ville tage med på en øde ø… det skulle nok være en bog mere i retning af “Hvordan man overlever på en øde ø”… enten det, eller en pore.

/out

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *