Videnskabsteori

Vi har en række foredrag om videnskabsteori denne uge, og som altid (næsten) med de foredrag vi har her på skolen, så spurgte jeg mig selv: Hvad kan jeg bruge det til? – og det er da også blevet besvaret, både af Ulrik Jungersen men også af den foredragsholder vi havde i dag: Rune Nørager.

Det er relevant for os som designere at inddrage videnskabsteori, så vi bedre er i stand til at diskutere vores eget fag, både med de klienter vi kommer til at arbejde sammen med i fremtiden, men også internt i selve design-teamet. Ikke alene vil det styrke vores argumentation, men en øget indsigt i videnskabsteori, vil også kunne hjælpe os til at knytte flere ord/ begreber til de produkter vi frembringer, og det er i høj grad relevant overfor omverdenen.

I dagens foredrag kom Rune bl.a. ind på, hvad det indebærer “at forske”. For mig har forskning altid været et lidt “tåget” område, idet jeg har manglet en del definitioner af de forskellige faser som forskning består af. Rune fik kastet en del lys over de områder der for mig før lå hen i det halvskjulte, så nu har et bedre overblik over, hvordan forskning skal gribes an.

F.eks. fortalte han om de forskellige problemstillinger mht. troværdigheden af de forsøgsresultater man indsamler. Det er ret interessant, hvor meget man egentlig skal tage i betragtning, før man f.eks. går ud og laver en meningsmåling på et produkt.

This entry was posted in Designskolen Kolding and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *