Crops og andet lir

Denne mandag bød på nogle faste jobs og så sneg Poul sig satme lige ind igen med et ekstra ikon der skulle laves, hehe. Jeg har lige samlet hele smøren i en oversigt på billedet nedenfor. Jeg skrev i et tidligere indlæg at der var 113… der er 122, men nogle af dem er duplikater, da de forskellige debatfora nogle gange omhandler det samme.

jp_122_icons.jpg
Denne oversigt er opdelt i to dele: øverste del er en visning af samtlige 122 ikoner, hvor nederste del er en forstørrelse af mine favoritter – de ikoner der er mest eyecandy over (for mig i hvert fald :p ).

Så tilpassede jeg et “Oscar prisvinder skema” fra Ritzau. Det skulle konverteres til JP’s look.
Fik også en skisportsupdate. De er sgu så hyggelige :p

Dagens sjoveste opgave var helt sikkert debat-tegningen – min første af slagsen forresten! Jeg mener at titlen på den tilhørende artikel er “Ejendomsretten under angreb”. Jeg har tegnet den i Photoshop med min vidunderlige Wacom tablet. Gang på gang bekræftes jeg i, hvor uundværligt et værktøj det er!
jp_debattegning_hus.jpg
Jeg fik positiv respons fra både Agnete, Thorgert og Jane – YES!

Steen Kilde (som havde været på kursus i Cairo) var tilbage på JP i dag. Første opgave jeg havde for ham var MEGA-BYER. Nu har jeg en lige så stor opgave (omend ikke større… i hvert fald mere betydningsfuld). Der skal være en fast sektion i avisen (Erhverv & Økonomi) omkring gode og dårlige nyheder, til hvilket der skal laves en slags ikon der illustrerer godt/skidt, optur/nedtur, etc. Som eksempel viste Steen mig et print af et termometer, som Thorgert engang havde tegnet. Titlen på den faste sektion kunne så være kædet sammen med dette termometer på en spøjs måde… noget ordspil mellem temperatur og gode og dårlige nyheder. Anyway, jeg har en liste med resultater af en brainstorm som en anden på JP har lavet (det med at huske navne er jeg som sagt ikke lige så god til).
Ikonet skal være færdigt i morgen, men skal først i avisen på søndag. Grunden til at de skal have det så tidligt er, at der er en del folk der skal se på grafikken før den kan godkendes. Det er nok fordi det er et fast element. Jeg ved ikke om de normalt lader praktikanter udarbejde faste elementer helt fra bunden, men jeg synes sgu det er en fed opgave! Jeg går til den i morgen med oprejst pande og håber på det bedste *Gg*.

Nå ja, nu hvor jeg nævnte det med MEGA-BYER, så er den stadig ikke kommet i avisen :s Jeg håber ikke det løber ud i vandet, for jeg har fandme lagt meget energi i den grafik! Jeg tror forresten ikke at jeg har lagt et screen shot af den endelige version på bloggen. Det kommer her:

jp_megabyer_overview_01.jpg
Ej okay, det er faktisk ikke den endelige. Det forholder sig således at jeg blev bedt om at gøre denne version smallere, samt tilføje en række data til lagkagediagrammerne i bunden. Det var et forholdsvis omfattende arbejde at foretage de rettelser, men jeg kunne godt se logikken i det. Nå, men I må nøjes med dette screen shot. Det ligger alligevel ikke langt fra den endelige version…

Og her er lige en kaotisk collage jeg fik lyst til at lave over de små mennesker i bunden :p

jp_megabyer_crop_01.gif

En anden lille opgave jeg fik set på i dag, var en baggrund til tekst. Forholdsvis enkelt egentlig. Jeg fik sendt dem grafikken så de kunne se om det fungerede i layoutet, men fik ikke noget svar tilbage. Det kan være det kommer i morgen. Således kom den til at se ud:
jp_notebook.gif
Den er sådan lidt Moleskine i sit udseende, hehe. Det er fandme verdens fedeste notesbøger – jeg kan varmt enbefale dem. Der er en hel serie af dem til forskellige erhverv: journalist, kunstner, matematiker etc. Der er dog ikke ringe i Moleskine…

Okay, dette indlæg er ved at tage overhånd. Jeg vil slutte af med crops af min grafik til Neanderthal, som jeg fik lavet i sidste uge:

jp_homo_skulls_01.gif
Typografien på det endelige tryk i avisen blev desværre dårlig, da al teksten i dokumentet var 4-farvet (det havde jeg overset). Det var åbenbart sket fordi jeg havde copy/pastet teksten ind i Illustrator fra en ekstern kilde. Note til selv!
jp_homo_skulls_02.gif
Yeah that’s right – HOMO SKULLS! Jeg glemmer ikke hvor lang tid det tog mig at få lavet det kranier der! Damn…

This entry was posted in Dagligdagen, Praktik (JP). Bookmark the permalink.

6 Responses to Crops og andet lir

 1. majann says:

  det ser VIRKELIG ut som du har et spennende arbejde. *lidt misundelig* :)
  Hejsa forresten – nu er jeg tilbage fra London, og der skal blogges igen! *hooray* :D

 2. JoKKe-svin says:

  Oooh, welcome back silly girl! :D Så må du have en masse gode billeder fra den spændende by som du kan lægge på bloggen din :p Jeg checker ind på den i morro (betyder det “i morgen”? morro?). Hehe.

  Jo, det er sgu sjovt at jobbe på avisen! Det er alligevel nogle ret blandede opgaver, hvilket jeg ikke havde regnet med, så det er en positiv overraskelse.

  klem klem

 3. Anna says:

  Lækker lækker debattegning du har lavet der… i en rigtig god avisstreg – ROS ROS ROS!!!
  Og ikonerne er fine og meget gennemførte… stoooort arbejde.

  JP får vist et problem når du stopper :-)))

 4. Hey Jokke!!

  Hvor er det fedt at se, at du får noget fra hånden!!
  Jeg tror sgu det var et godt valg for dig, at få praktikken ved JP.
  Det ser også ud som om, at du er ved at lære illustrator at kende !?! he he.

  Take care, man.

  Niko.

 5. JoKKe-svin says:

  Dejligt varme ord Anna. Tak skal du have :) Debattegninger er noget af det sjoveste at lave her på JP synes jeg. Det, og så ikoner for FPN, hehe.

 6. JoKKe-svin says:

  Nikolander maaan! Jeg får RET meget fra hånden, og nogle gange bliver jeg vist nødt til at tage den lidt med ro. Jeg har haft en del overarbejde, hvilket selvfølgelig er gået ud over min fritid… men men men, det har været fedt alligevel :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *