Design:Startup (Birger Søndergaard)

I dag stod den på “personligt salg” med Birger Søndergaard hvor vi lagde ud med at udarbejde / videreudvikle vores “elevatortale” – den tale som er essentiel i forbindelse med f.eks. networking og andre situationer, hvor man kommer ud for at skulle fortælle om sig selv og sit firma. En elevatortale skal helst være så kortfattet og “klar i spyttet” som muligt – helst omkring 10 sekunder hvis det kan lade sig gøre.

Vi præsterede allesammen at lave en god elevatortale synes Birger. Jeg fik ros for min humoristiske indgansvinkel, men fik huk for forståeligheden. Det skyldes, at Anders og jeg stadig tumler med at få vores koncept forklaret, således at andre kan forstå hvad vi vil lave. Det er jo altid en god ting ;)

Derudover blev vi kørt igennem en Personlig Adfærdsanalyse, som i bund og grund gik ud på at bestemme vores personlige salgsstil gennem følgende typer:

1) Producent
2) Entrepreneur
3) Integrator
4) Administrator

Selv er jeg udpræget Entrepreneur og Integrator, hvilket heller ikke kommer bag på mig. En entrepreneur er bl.a. kendetegnet ved at snakke meget uformelt med folk, samt at være optimistisk. En Integrator er bl.a. kendetegnet ved at være lyttende og accepterende og ved at være god til tingene.

Så stod den på telefonsalg! Birger spillede den kunde som vi allesammen ringede til på skift, og så var det ellers bare med at følge vores på forhånd udarbejdede manus. Jeg klarede mig ikke just supergodt her, men det er tilgengæld heller ikke noget jeg har leget med før (det er altid folk der kontakter mig, hehe). Med lidt øvelse og det rette “Call Script” er jeg dog overbevist om at jeg nok skal lære det.

Endnu en udbytterig dag, og endnu flere gode ark vi kan sætte ind i vores mapper :)

This entry was posted in Afgang 08. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *