Farvelære på Venø

FOR-SA-TAN DA! Er du sunshine jeg har knoklet de sidste mange dage. I dag kom jeg hjem fra studietur på Venø, hvor jeg var mandag til fredag (i dag) sammen med resten af holdet fra Designskolen.

Vi har arbejdet med farvelære i over en måned nu, og vi går virkelig i dybden med tingene. I de første par dage gik vi rundt i naturen og malede billeder af den og ting fra den som f.eks. sten, muslinger etc. Disse billeder trak vi derefter de dominerende farver ud af, for at lave nye kompositioner ud af dem. Det er sjovt at se, hvordan man bliver nødt til at tænke på en helt anden måde, når farver skal sættes sammen og så samtidig bevare det helhedsudtryk man havde fra selve motivet (stenen, muslingen etc.).

Peter De Vroom er en total iorden gut. Det er sjovt at høre ham snakke med sin kraftigt hollandske accent og sin “lige-på-og-hårdt” måde at tale på. Vi var nogle stykker der havde det ret sjovt med at immitere ham. Under et foredrag om komposition og det gyldne snit snakke han bl.a. om “tre ottenedele” af et billede, men han sagde i stedet “tre orne dele”. Det var sgu’ sjovt.

Vi fik rigtig god mad hver aften: kylling og ris med karrysovs, oksekødsuppe etc. Den sidste dagfyrede vi den total af med tunmousse, asparges indviklet i røget laks, specielle frikadeller, melon indviklet i skinke og forskellige tærter med lækkert grøntsagsfyld…yummi. Den sidste dag optrådte nogle 2. års elever for os + en lære der hedder Ole. De spillede jazz og buzzanova. Der var en rigtig fed stemning.

Der var dog også nogle ting der ikke var så heldige. F.eks. var der overhovedet ikke plads til vores antal i den spejderhytte vi boede i, men det betød til gengæld, at vi blev rystet endnu mere sammen. Det var også småt med varmt vant til morgenbadet (ind til nogen fortalte mig, at en eller anden “sjov” gut havde byttet om på hanernes farver rød og blå).

Der var 2 store sovesale til os og MEGET lavt til loftet når man var i de øverste køjer (hvilket jeg var), så jeg bankede hovedet mod træloftet en del gange.

Jeg er lykkelig over, at jeg havde ørepropper med, idet der var mange der blev oppe ret sent for at drikke øl osv. Selvfølgelig var der også mange der snorkede, men den forfærdelige lyd tog ørepropperne sig heldigvis af!

Naturen på Venø er helt fantastisk. Hytten vi boede i, lå lige ud til den smukkeste udsigt man kan ønske sig at stå op til om morgenen. Under morgenmaden kunne vi se ud over en skrænt og videre ud over havet. Det blev selvfølgelig også malet og analyseret rent farvemæssigt.

Jeg fandt et lille zinkrør på stranden med nogle ret interessante farver, som jeg besluttede mig for at male og undersøge. Det kom der et diagram ud af, som vores lærer Anne-Grethe syntes ret godt om (og det gjorde jeg også selv). Vi skal bruge 2 diagrammer til at sætte op på en planche, som vil blive udstillet på skolen, men jeg mangler stadig ét diagram. Det bliver jeg nødt til at lave i morgen eller på mandag eller tirsdag. Det er lidt hårdt, når vi ikke har så lang tis til det, men det kan vi jo ikke ævnre på.

I dag fik jeg også Bredbånds-internet derhjemme, hvilket jeg er ret lykkelig over. Nu kan jeg endelig komme i kontakt med verden og vennerne igen + opdatere min hjemmeside med denne dagbog.

Jeg er ret busted, så jeg vil lukke og slukke for denne gang. Nå ja, min elskede kat Bølle døde for ca. en uge siden, men den havde det heller ikke så godt efter at jeg flyttede hjemmefra, så det var nok det bedste at den endelig fik fred. Jeg har haft mange gode år med den røde kat, og jeg vil altid have billederne og minderne af den.

Hep!

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *