Skt. Hans petanque og pølse-chock

Ganske hyggelig Skt. Hans aften i går nede ved siden af glaspyramiden. Jeg nåede lige at fange kampen mellem Spanien – Saudi Arabien. Den var dog ikke specielt nervepirrende. Spanien vandt dog, hvilket må siges at være det vigtigste! Da klokken slog 18 pakkede jeg pølser, tæppe og service og vandrede så hen på plænen, hvor de andre var klar med gril og godt humør :)

Vi var superheldige med vejret. Sådan synes jeg altid det plejer at være ved Skt. Hans. Nogle dage forinden havde det stået ned i stænger, men sådan blev det ikke denne aften. Vi kunne dog ikke nyde solen helt til den gik ned, pga. de høje bygninger, men så havde vi tilgengæld varme tæpper og trøjer!

I Fakta’s specielle køledisk havde jeg fundet nogle små tyske pøler omvilket med bacon og cheddar ost. De smagte herligt! Havde også medbragt nogle hvidløgspølser. Det hele røg på grillen og dernæst i maven. Jo snakkede om at man kunne på pølse-chock af at spise for mange pølser. Well, alt med måde…

Det blev også en Skt. Hans aften hvor ord som “fissepiller” og “kødsved” dukkede op! Nu lyder det selvfølgelig mere grumt end det i virkeligheden var, når jeg sådan serverer ordene uden for deres kontekst – man skulle ha’ været der!

Vi afholdt en petanque-turnering, hvilket udviklede sig til en decideret hardcore kamp med de skinnende, halv-tunge metalkugler!. Det var ikke for sarte sjæle, og nerverne var da også tyndslidte ved det afsluttende og afgørende kast. Nikolaj og Tore lå som favoritter til pokalen, men med lidt held og et køligt overblik, blev det Nikolaj der til sidst løb af med sejren og æren.
Selv lå jeg hele tiden på lur efter et comeback i kampen, men det blev kun til de 5 point (vi spillede til 10).

Da klokken sneg sig hen og blev midnat, begyndte folk så småt at tage hjem. Til sidst var det Tore, Nikolaj og jeg der sad tilbage om de ulmende gløder, som vi forinden havde bagt snobrød på (minderne fra børnehaven og spejder-tiden væltede frem!). Jeg havde lige præcis 3 hvidløgspølser tilbage, så dem fik vi hurtigt gjort kål på :p

Jeg stod for at slukke bålet, så jeg måtte i to omgange op forbi min lejlighed og hente en opvaskebalje med vand. Man skal ikke hælde alt vandet ud over bålet på én gang, men derimod sprikle det på med hænderne. Så er man sikker på at det bliver slukket jævnt.

Nå ja, lige en spøjs talemåde fra en samtale samme aften: …når man skal giftes bliver man “permanentet”! Det var noget jeg slyngede ud, men jeg ved ikke om det er blevet sagt før. Well, brug den eller lad være, hehe.

Alt i alt en fee’ Skt. Hans fest (feat. verdens vel nok mindste bål men frækkeste heks).

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

One Response to Skt. Hans petanque og pølse-chock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *