10 Golden Rules Of Lomo

Okay, jeg er blevet ret bidt af et bestemt kamera – nemlig Lomo. Scott Hansen beskriver det godt på sin egen blog, så smut lige forbi og læs det her. Der eksisterer et community af fotografer (The Lomographic Society) der udelukkende benytter Lomo-kameraet, hvilket jeg fik øjnene op for så sent som i går. Check det ud her.

Jeg er virkelig fascineret af den sjæl, som billeder der er taget med et Lomo, får. De har en intens farvemætning og pga. den specielle linse, bliver billedet mørkt og lidt sløret i kanterne. Altsammen er det med til at give det specielle udtryk, som Lomo er kendt for. Jeg tænkte på at købe et digitalt spejlreflekskamera, men nu er jeg helt bidt af Lomo!

Der eksisterer et sæt regler for Lomography (som det kaldes):

 • 1. Take your Lomo everywhere you go
 • 2. Use it anytime – day and night
 • 3. Lomography is not an interference with your life but a part of it
 • 4. Get as close as possible to the objects of your lomographic desire
 • 5. Don’t think
 • 6. Be fast
 • 7. You don’t have to know beforehand what is on your film
 • 8. Nor afterwards
 • 9. Try the shot from the hip
 • 10. Don’t worry about (golden) rules
  Be unique and find your own way.

Man kan vel nærmest kalde det en dogmatisk måde at fotografere på. Ovenstående regler bliver også nævnt i denne dokumentar på YouTube:

YouTube Preview Image
This entry was posted in foto and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 10 Golden Rules Of Lomo

 1. Christian says:

  Lomography er en alternativ subkultur inden for fotografi – Jeg er kun glad for at flere og flere har fået øjnene op for kulturen! Jeg vil bare pointere at Lomo LC-A+ kun er et kamera ud af rigtigt mange modeller! Så et decideret lomokamera har 2 betydninger – enten snakker man om Lomo LC-A+ (eller den gamle udgået model) Eller også kan man snakke om Lomokameraer som et mere bredt begreb indeholdende de fleste kameraer som sælges AG Lomographische AG i Østrig!

  Men hæng på og undersøg noget mere – det bider fast i én!

  Christian

 2. JoKKe-svin says:

  Tak for kommentaren Christian :)

  Jeg har fundet ud af at der findes flere kameraer i “Lomo-familien”, men det vidste jeg ikke da jeg skrev dette indlæg, hehe.

  Det er en spændende verden at udforske, og der er mange folk derude der deler deres viden med hinanden omkring dette fænomen. Flickr har forskellige grupper dedikeret til Lomo og xpro, som jeg selvfølgelig deltager i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *