Caesar er dum!

Så har jeg endelig fået skrevet noget på opgaven (ca. 2 sider). Jeg har skrevet om skriftens historie ud fra bogen “Skriftens historie – gennem 6000 år” og kogt det ned, så det ikke bliver et totalt rip-off fra bogen…

Det der irriterer mig ved at skrive opgaver som disse, er, at man jo ikke kan undgå at sidde og skrive de samme ting ned, som der står i bogen. Det hele ender med en stor omformulering… og det er vel ikke godt?

Det er perfekt vejr, og her sidder jeg indenfor og bliver nødt til at skrive… det er godt nok ufedt, men der er jo ting, som bare skal laves.

I går sad jeg til ret sent og ledte efter en tekst på latin, som jeg ,lige som de andre, skal skrive på skolens vinduer. Det var meget svært at finde et stykke tekst, der både havde en god betydning, samt indeholdt mange af de bogstaver vi har gennemgået, men lige før jeg skulle til at gå i seng (kl. 02:00), fandt jeg helt tilfældigt den perfekte tekst! Den er som følger:

ARS LONGA, VITA BREVIS

…og den er skrevet at Hippocrates. Oversat betyder det: “KUNST ER LANGVARIG, LIVET ER KORT“, og for at få endnu flere bogstaver med, vælger jeg også at skrive “HIPPOCRATES” nedenunder selve teksten, så folk kan se, hvor det stammer fra. Det kommer nok til at se nogenlunde således ud:

ARS LONGA, VITA BREVIS
– HIPPOCRATES

Jeg fandt også en del andre ord, som jeg overvejede at skrive. De er som følger:

CAESAR STUPIDUS EST (Caesar er dum) –> inspireret af “Life of Brian”.

VERBATIM ET LITTERATIM (ord for ord, bogstav for bogstav)

IOAQUIM EST NOMEN EIUS
(joaquim er hans navn)

METAMORPHOSES (metamorfose) –> mit Non Media Specific projekt var også om metamorfose.

MIRABLE VISU (skønt at se)

RARA AVIS (skør fugl)

FENESTRA (vindue)

PERSPICERE (tranparent)

VERBUM (ord)

IN NUBIUS (i skyerne)

IN VITRO (i glas)

MAGISTER ARTUM SUM (jeg er en kunstens mester)

SCALA CAELI (himmelstige)

VIDE UT SUPRA (se ovenstående)

CORAM POPULO (over for offentligheden)

CAELUM (himmel)

AD ASTRA PER ASPERA (mod stjernerne gennem udfordring)

FIAT LUX (lad der blive lys)

RIDENT STOLIDI VERBA LATINA (fjolser ler af det latinske sprog)

Da teksten som sagt skal stå på skolens vinduer, forsøgte jeg at finde nogle ord/tekster, der havde noget med det at gøre.

I morgen skal vi have om “spatiering” – dvs. det korrekte mellemrum mellem hvert enkelt bogstav og selve ordene. Det tror jeg bliver temmelig avanceret, men når man har det på plads, vil teksten også komme helt til sin ret.

Det var vist nok for denne gang… Nu vil jeg æde og så skrive videre.

Nå ja, jeg har fundet nogle dimser, som jeg kan sætte mine spejle op med… nu skal jeg bare lige låne den der boremaskine af Ole.

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *