Design:Startup (Design Business Group)

dbg_01.jpg

Ny fase i Design Startup, nu med Design Business Group (Tonny og Lars). Man kan roligt sige, at det blev mindre legende og mere serious business i dag – en stor kontrast til den måde Lærke greb tingene an på i Personlig Lederskab, men måske er det godt med noget variation i forløbet på denne måde…

Vi har tidligere haft DBG på Designskolen Kolding, så meget af det de fortalte i dag, havde vi hørt før. Til forskel fra dengang de var på skolen, blev der denne gang stillet flere og mere seriøse spørgsmål. Det betød at tidsplanen skred en smule fordi vi blev hængende i lang tid ved hvert slide for at diskutere det.

DBG’s opgave er at introducere os for det at udarbejde en forretningsplan, med alt hvad det indebærer af punkter. I dag tog vi så småt hul på nogle af disse punkter. Vi sad og lavede en SWOT-analyse på vores egne virksomheder – et glimrende værktøj hvormed man kan spotte styrker, svagheder, muligheder og trusler. Vi endte med en SWOT på 2 ark, som indeholder meget mere end den vi har i vores Keynote præsentation.

Derudover snakkede vi også om, hvilken type firma det er klogest at starte:

1) Personlig
2) I/S (interessentskab)
3) APS (anpartsselskab)
4) A/S (aktieselskab)

Anders nævnte at vi lige så godt kunne vælge I/S når vi bliver momsregistrerede. I/S betyder groft sagt at vi hæfter for hinanden hvis der skulle ske noget. Senere, når der er mere styr på tingen, kan vi så gå over til ApS – det giver en slags “loft” mht. evt. tab af penge (125.000 er det vist).

Næste gang (torsdag) flytter undervisningen midlertidigt til nye lokaler.

This entry was posted in Afgang 08. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *