Design:Startup (Personlig Lederskab 1)

En meget legende dag.

Fortalte hinanden om vores drømme (45 sek. pr. drøm) med det formål at blive mere personlige med hinanden.

Vi var også ude i noget blindkontur, hvor vi havde ca. 45 sek. til at tegne hinanden i. Portrættet skulle så afsluttes med et ord som man synes indkapslede den person man havde tegnet. Klart den sjoveste øvelse / leg i dag! Her er de glimrende portrætter:

blindkontur_01.jpg

Vi blev også kastet ud i en leg der åbenbart træner begge hjernehalvdele – Sad overfor en person og skulle i fællesskab med vedkommende tælle til 3, hvor man skiftes til at sige et tal hver. I næste trin blev tretallet erstattet af et tramp med foden. Næste trin blev 1-tallet erstattet af et klap. I sidste trin blev 2 erstattet med en pruste-lyd. Øvelsen var en slags introduktion til “De 3 lyttetniveauer” – Der fik vi mulighed for at snakke mere med de andre, imens vi forsøgte at lytte / fortælle på de tre forskellige niveauer / måder:

1) Lokal lytning (hvor man forsøger at vende samtalen til noget vedr. en selv – meget egoistisk præget lyttemåde)

2) Fokuseret lytning (man følger intenst med i hvad modparten fortæller om)

3) Global lytning (hvis den man lytter til f.eks. virker meget energisk omkring det vedkommende fortæller om, så kan man påpege dette og inddrage det i samtalen).

Tegnede på et langt ark – et “land” fyldt med metaforer for, hvordan vi vil have hele forløbet til at forme sig. Endte med et sæt “spilleregler” som vi så kan agere inden for. Det vil også gøre dialogen lettere, når vi på forhånd har defineret rammerne. Her er de “spilleregler” vi kom frem til:

Grænseløs vidensdeling
Idétest
Tolerance
Eksperimentarium
Skifte roller
Fejre succes (hylde i cirkler)

round_sheep_01.jpg

…og her er et lille udsnit af det “land” vi alle tegnede i fællesskab :p

This entry was posted in Afgang 08. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *