Dokumentar

Puha jeg har godt nok lagt en del arbejde i den dokumentar fra turen til Stockholm! Alene det at justere farverne på de ca. 30 klip, tog mig omkring en uge. Næste gang jeg filmer noget, så skal jeg fandme huske at sætte hvidbalancen ved hver scene – det vil spare mig for SÅ meget justeringsarbejde i post-production. Også klipningen i Final Cut tog lang tid, men jeg er virkelig tilfreds med den måde den er sat sammen på nu. Det er ufatteligt hvor meget man kan opnå ved at klippe i råmaterialet, og hvor meget man egentlig kan manipulere med folk (hvis man er til sådan noget).

Hele denne weekend har jeg siddet klistret til computerskærmen med After Effects. Jeg har fået lagt engelske undertekster på samtlige 19 minutters film. Det er som om at underteksterne tilføjer en grad af seriøsitet til dokumentaren… Gør den lidt mere “prof” på en måde. Udover det, har jeg også leget lidt med en masse manuelle justeringer af levels og diverse andre effekter i After Effects, for at rette de sidste små “fejl” fra Final Cut.

I dag fandt jeg så ud af hvordan det hele kan eksporteres bedst muligt. Jeg frygter dog YouTube’s nådesløse komprimering af allerede komprimerede videoer når jeg engang uploader den (i to dele forresten!).

Før jeg uploader noget som helt, skal jeg dog lige have en “go code” fra Scott Hansen. Jeg tror det er bedst at han godkender at jeg lægger video fra workshoppen op på nettet – og at jeg har benyttet hans musik til dele af videoen. Så det venter jeg på nu her… Spændt! Jeg kan lige så godt sige med det samme, at dokumentaren ikke kan fungere hvis det lille klip fra selve workshoppen ikke kommer med, så jeg krydser fingre for at Scott kan godkende det.

Stay tuned!

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *