En dag med alle vennerne

Jeg vågnede ved at min fætter Adrià ringede til mig og spurgte, om jeg var klar på at drikke en øl senere i dag. Da jeg pr. definition altid er klar på at drikke en øl i godt selskab, sagde jeg selvfølgelig ja.

Jeg cyklede hen til Elvira hvor jeg, traditionen tro, drak en øl i haven. Jeg ved ikke hvad der skete, men pludselig blev jeg overmandet af en voldsom træthed. Da det lige akkurat var tidspunktet til at holde siesta, besluttede jeg mig for netop dette. Jeg lagde mig ind på min fars gamle værelse og faldt om på sengen, og vågnede først 2 timer senere.

Optimalt set bør man kun sove i 20-30 min. for at undgå at komme ned i en dybere søvn, men jeg synes det er svært at modstå fristelsen. Som konsekvens deraf, var jeg stadig ret døsig da jeg vågnede. Jeg fik mig dog alligevel bakset op på cyklen og traskede hen til T&S, hvor jeg for første gang denne sommer mødte min fætter Adrià. Han bor normalt i Barcelona, men var taget til Malgrat for at tilbringe nogle dage der, nu hvor jeg også var på besøg.

Min fætter Adrià (venstre) og vores fælles ven Aimar fra Baskerlandet (højre).

Fra venstre: Aimar, Lali, Adri og jeg selv.

Adrià, Aimar og jeg tog med toget til Calella, hvor vi mødtes med Lali på en engelsk pub. Her fik vi en øl (jeg fik en pint Guinness) og snakkede om stort og småt. Af og til kastede vi blikket op på skærmen, hvor der blev vist rugby. Det var godt nok nogle stor klepperter der spillede, og vi sad og ømmede os i sympati hver gang en spiller blev tacklet.

Vi spillede terninge-poker og Lali (Adrià’s kæreste) sad og var så optaget af den bog med opskrifter på diverse fiskeretter som hun havde medragt, at vi begyndte at drille hende med, at hun var besat af fisk. Det kom der meget sjov ud af. Man skulle have været der.

Vi tog tilbage til Malgrat og satte os ved La Peña, hvor vi fik et par Estrella’s eller 4 hver sammen med Eloi — en af vores fælles venner. Vi snakkede politik og om den konstante spænding der har ligget i luften lige siden Spanien vandt VM. Der er mange ikke-katalanere der har benyttet sejren til at udstille det spanske flag fra deres terrasser, og altså ikke det katalanske flag. Det er noget der virkelig skaber røre hos mange. Der er løs snak om, at de mange spændinger snildt kan føre til en borgerkrig engang i fremtiden. Noget kommer der i hvert fald til at ske, for ingen katalanere kan tolerere det tyranni som regeringen i Madrid står for.

Vi tog hen på Quijote til flere øl og bordfodbold og rundede aftenen af med sen aftensmad på en nærliggende restaurant. Oste-tallerken med tilhørende salat.

Hen på restaurant og spise. Jeg fik oste-tallerken.

This entry was posted in Rejsedagbøger, Spanien. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *