Første undervisningsdag!

Så sidder jeg herhjemme efter min debut som gæsteunderviser på Designskolen Kolding. Jeg havde længet gået og tænkt på hvordan det mon var at undervise en større flok studerende, og nu har jeg så endelig fået prøvet det af. Jeg synes det faldt mig ret naturligt på en eller anden måde, taget i betragtning at jeg aldrig rigtig har gjort det før og desværre ikke havde nået at forberede mig 100% Jeg følte ikke at jeg havde struktureret det godt nok og at jeg gennemgik værktøjerne i en lidt tilfældig rækkefølge. Jeg håber at jeg i morgen kan rette op på nogle af de ting der gik lidt skævt, og dermed få en endnu mere sammenhængende undervisning.

Jeg lagde ud med at fortælle dem mit navn og at det var min debut som underviser. Så gik jeg over til at fortælle dem lidt om Photoshop, hvilken type program det er, at det minder meget om de andre Creative Suite programmer hvad angår brugerfladen osv. Dernæst viste jeg dem nogle sjove og lækre eksempler på Photoshop-arbejde. Jeg havde dagen forinden set mine Delicious bookmarks igennem og udvalgt nogle enkelte links. Bl.a. Christophe Huet som er helt genial til retouchering af billeder! Efter at have vist nogle trin for trin billeder af nogle af hans projekter, skiftede jeg fokus til det overordnede projekt som jeg havde siddet og sat sammen i går aftes / nat. “Sky Pirates – And The Curse Of The Dark Moon” kalder jeg billedet, og det er i bund og grund en fiktiv film plakat / DVD cover.

skypirates

Dette er nogle thumbnails af de ubehandlede billeder jeg har brugt til at sammensætte plakaten med. Det tog en del søgning på google og sxc.hu hehe.

Dette er thumbnails af de ubehandlede billeder som jeg har brugt til at sammensætte plakaten med. Det tog en del søgning på google og sxc.hu at finde de helt rigtige til formålet.

Jeg har struktureret min undervisning på den måde, at jeg i første del fortæller de studerende om alle de værktøjer de skal bruge for at kunne lave en plakat som denne. I anden del af forløbet går vi så i gang med at lave plakaten trin for trin. Jeg har bevidst lavet det forholdsvis udfordrende, for jeg er overbevist om, at man lærer mest hvis man kommer ud på gyngende grund. De skal nok få deres sag for i hvert fald :p Jeg er spændt på at se, hvordan de klarer opgaven. I morgen skal jeg undervise hold 2.

This entry was posted in Designskolen Kolding, Digte, Grafisk Design, Job. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *