Foredrag m. Trine Rask

Fra 17:30 – 20:00 var jeg til kurset “Skriftdesign” (tilmelding via. HK) Det var Trine Rask der talte, men jeg må sige at foredraget var noget sløjt. Hun sad bag sin skærm hele tiden, og det var som om hun læste op. Det virkede ikke som om hun var passioneret omkring skriftdesign, hvilket jeg selvfølgelig havde regnet med, eftersom det er hendes beskæftigelse.

MEN… Jeg fik da noget ud af det på trods af det noget rigide foredrag.

Jeg var ikke klar over, at der er decideret programmering involveret i skriftdesign. Det er f.eks. nødvendigt for at lave ligaturer eller erstatninger af hele ord -> hvis man f.eks. skriver ordet “kaffe” og man vil have skriften til automatisk at erstatte det med et ikon af en kop kaffe. Det kan gøres med lidt kode i FontLab.

Hun fortalte også om, hvordan Flügger havde fået tilpasset Helvetica Neue (tror jeg det er) til deres logotype, således at prikkerne hviler lige over stammerne på U’et i ordet “Flügger”. Idéen med at man kan hive en skrift ind og tilføje nogle små detaljer til den, for at få den til at matche en visuel identitet / koncept… F.eks et “R” der vender omvendt osv. Det synes jeg er ret fedt.

Når man skal til at lave en ny skrift, er det godt at overveje hvilke karakteristika den skal have. Hvad der skal gøre netop denne skrift unik. “Ansigtstræk” om man vil, hehe. Det kan f.eks. være en prik inde midt i O’et osv.

Jeg tror den første skrift jeg laver bliver baseret på min egen håndskrift når jeg skriver noter. Det var Anders der i sin tid foreslog at jeg prøvede det, og jeg synes det er en kanon idé. En mere personlig skrift kan man næppe få! Jeg tror jeg vil gribe det an på denne måde:

1 ) Jeg vil fyre en masse noter ned på papir med en tynd pen
2 ) Se på, hvad der er karakteristisk ved min håndskrift
3 ) Finde frem til de mest egnede karakterer
4 ) Scanne og finpudse dem
5 ) Rentegne dem i FontLab eller Illustrator
6 ) Kerning! Kerning! Kerning!
7 ) Export
8 ) Test
9 ) Done?

Lige en hurtig tanke mht. min egen skrift: Det kunne være fedt at integrere min signatur i skriften på en måde.

Jeg tror ikke det er svært at lave en “kunstnerisk skrift”. Det svære er, at lave en skrift der er egnet som brødtekst – altså store mængder tekst der helst skal være behagelige og nemme at afkode.

This entry was posted in Grafisk Design. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *