Proces

Jeg er godt på vej til at vende min døgnrytme endnu mere. Stod op for nogle timer siden (klokken er nu 01:50) og jeg er temmelig frisk. Jeg overvejer lidt at slå mig selv i hovedet med en kølle, så jeg kan falde i søvn om lidt :p

Ej, som lovet er her nogle proces-billeder fra Eksperimenterende Typografi 2007:

ekstypo07_proces_01.jpg

Jeg elsker bare den effekt der kommer når man arbejder med masker i Photoshop (som jeg fra nu af vil forkorte med PS!). Jeg benytter fortrinsvis mine egne masker – jeg har lavet et lille bibliotek af sort/hvide masker, som jeg har malet og scannet netop til dette formål.

Maskerne er kan jeg benytte til at skabe denne “grunge” effekt med som det ses på alle disse screen shots.

ekstypo07_proces_02.jpg

Udtrykket er meget mere spændende nu sammenlignet med det første to screen shots jeg viste Jer. Jeg har det generelt sådan, at 100% rene vektor-flader er meget kedelige at se på. Det gælder sgu om at få mere LIV ind på fladerne, så det arbejder jeg meget med.

ekstypo07_proces_03.jpg

Screen shots er i sig selv meget fede. De er sådan lidt “random” i deres udtryk, men det tiltaler mig utrolig meget faktisk. Jeg kunne godt finde på at lade det være en del af et projekt en dag faktisk :p Altså i stedet for at bruge en masse tid på at stille en stilet præsentation op for en kunde, så kunne man “nøjes” med at tage en masse screen shots á la dem her, og så lade det være konceptet for præsentationen. Det er sgu meget lækkert synes jeg.

ekstypo07_proces_04.jpg

Det er ret tilfældige crops der bliver dannet, når man lige hurtigt tager et screen shot.

ekstypo07_proces_05.jpg

Her er det igen en maske (sådan ser det ud når man skifter til den channel man har sin maske i, hvis man altså har indstillet PS til at vise den med den røde farve og opacity på 50% tror jeg det er).

ekstypo07_proces_06.jpg

Ude til venstre kan du se den originale maske-fil jeg kopiere fra. Meget enkel sort/hvidt billede af et brush stroke jeg lavede sidste år tror jeg. Der er sgu ingen grænser for hvordan man kan bruge masker. Kan varmt anbefale at lave et lille privat bibliotek / kartotek med dem. Creative Arsenal agtigt…

ekstypo07_proces_07.jpg

En enkel markering af typografien. Jeg er ret vild med den inverteret effekt der giver når man markere tekst på en farvet baggrund (eller farvet tekst for den sags skyld).

ekstypo07_proces_08.jpg

Det er en beskrivelse af emnet på min animation, som jeg har valgt at placere til sidst. Jeg tror dog jeg fjerner den igen / laver den om, idet den ikke helt passer ind rent stilmæssigt. Anders gjorde mig også opmærksom på det, så der må være noget om det!

ekstypo07_proces_09.jpg

Nogle gange er det en god idé at se sit layout i en inverteret udgave. Det kan både give inspiration til noget nyt, men man lægger også mere mærke til “huller” i layoutet, som man har sværere ved at opfatte i den “normale” udgave.

ekstypo07_proces_10.jpg

Close-up af Trade Gothic! Det er sgu kræs :p Jeg fandt en passende baggrund fra noget stock materiale jeg har på en DVD. Det er fedt nok, når man har en masse materiale man kan trække på. Baggrunden er sådan lidt mørkere ud mod kanterne af formatet. Det er også noget jeg har for vane at lave. Det trækker opmærksomheden mere ind mod centrum af designet (LOMO style!).

ekstypo07_proces_11.jpg

Sidste screen shot i denne omgang. Det er vist fra AE (after Effects), hvor jeg legede lidt med en Offset effekt, for at se hvordan layoutet tog sig ud når det blev tilet ved siden af hinanden. Jeg droppede dog idéen i den endelige animation, men det ser egentlig ret fedt ud at rykke det på den måde…

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *