Eksperimenterende Typografi 07

Jeg er slem til at holde mit arbejde skjult for tiden synes jeg, og generelt fortæller jeg ikke så meget omkring det bagvedliggende arbejde bag mine projekter. Det er noget jeg arbejder på at blive bedre til, så bær over med mig indtil videre :)

Her er nogle stills fra den animation jeg arbejder på for tiden under projektet “Eksperimenterende Typografi 07” på Designskolen Kolding:

ekstypo07_01.png

Den ca. 1 minut lange video handler om tvangshandlinger eller OCD (Obsessive Compulsive Disorder). Min tilgangsvinkel til emnet er mere eller mindre abstrakt, idet jeg kun benytter typografi og lyd.

Skriften jeg benytter er Trade Gothic LT Std Bold. Jeg har valgt den ud fra følgende kriterier: nem at konstruere typografiske billeder med, systematisk og enkel.

Jeg har tænkt mig at kalde animationen for “Click”. Selve ordet Click (eller klik) indrammer meget fint hele problemet omkring tvangshandlinger; at man ikke kan holde op med at gentage visse handlinger fordi man er overbevist om, at der vil ske noget frygteligt hvis man holder op.

Handlingen i min animation er meget enkel: Man følger en person der sidder og skriver ordet “Click” om og om igen. Vedkommende forsøger at bryde sin tvangshandling, men det lykkedes ikke. Personen lægger ud med at skrive ordet stille og roligt, men det bliver hurtigt vildere og vildere. Højdepunktet er nærmest manisk i sit udtryk, og lige som man tror det hele er ved at eksplodere, starter det hele forfra…

Jeg er langt fra færdig med animationen, men som I nok kan høre, har jeg selve konceptet på plads. Nøgleordene er: tvangshandling, gentagelse, rytme, mani.

Jeg havde samtale med Euginie Dodd og Kamilla x (vores undervisere i dette forløb) og de synes jeg burde droppe lydsiden. Jeg har tygget lidt på deres råd, men må erkende at jeg er ret så uenig. For mig hænger lyd og video uløseligt sammen. Det er ikke sjovt at se en film på mute. På samme måde er det ikke sjovt at se en animation uden lyd.

This entry was posted in Designskolen Kolding, Grafisk Design and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *