Forside-challenge :p

Hvad skal jeg næsten sige… endnu en helt forrygende god dag på Jyllands-Posten! Lad endelig denne stime af gode dage med gode opgaver fortsætter siger jeg bare :)

Her til morges tog jeg fat på den opgave Gert gav mig i går, men som jeg ikke kunne lave fordi jeg sad med de sidste ikoner til FPN. Den var til E&Ø – bare nogle enkle diagrammer, ikke det helt store. Jeg brugte dog en del tid på at få de forskellige elementer til at stå rigtigt. Jeg var ikke helt tilfreds da jeg spoolede den må jeg indrømme. Den måde jeg har skrevet tallene på i regnestykket til højre ser ret sketchy ud. Skydningen mellem linierne er helt hen i vejret… Well, så længe man er opmærksom på de områder hvorpå man kan forbedre sig, kan det ikke være helt galt, hehe.

Efter diagrammerne, stak Gert mig en opgave til forsiden! – Min første forside-grafik *wuh*! Jeg tror jeg arbejdede på den fra 13-20:15. Sidst på aftenen lige før deadline manglede jeg stadig at sætte indholds-teksten ind. Jeg fik at vide at jeg havde 7 minutter til at få det lavet færdigt i, så der fik jeg sgu’ lidt koldsved – specielt fordi jeg ikke engang var sikker på, hvor teksten jeg skulle bruge lå henne. Jeg havde den i en printet udgave fra Gert, men ikke som fil på computeren – og der var bestemt ikke tid til at sidde og skrive det ind manuelt fra papiret, så alt afhængte af om jeg kunne finde teksten på computeren.
Jeg tog nogle dybe indåndinger før jeg åbnede mailprogrammet… YES, den lå der! Og så var det ellers bare med at copy/paste på livet løs! “Save as” / “FireLærere.eps” og send til redaktionen! DONE! Høj puls og meget lettet :) Jeg gik ind for at sikre mig, at de havde fået den, bare lige så jeg kunne slappe mere af… Jeg sad faktisk og morede mig over at have så travlt. Jeg ved ikke hvorfor, men af en eller anden grund kunne jeg ikke lade være med at smile, jo mere presset jeg følte situaitonen blev. Det må der være en eller anden logisk psykologisk forklaring på, I’m sure…

jp_teachers_01.jpg
Her er de indledende skitser. Selve opstillingen ændrede sig en del undervejs, så det var godt jeg havde holdt mulighederne meget åbne for omrokering. Jeg skal helt sikkert bruge samme fremgangsmåde til alle de fremtidige forside-opgaver jeg får (mon der er nogen fra Tegnestuen der læser det her, hehe). Ej, spøj til side.
Okay, jeg har lige opdaget noget der godt kunne misforstås på øverste højre skitse – nej, han holder IKKE et afrevet hovede!

jp_teachers_02.jpg
Dette blev den endelige grafik (dog med nogle få rettelser jeg lavede efterfølgende, som desværre ikke nåede at komme med i udgaven til avisen… pis!). Opstillingen gik fra den kvadratiske til en horosontal for til sidst at ende med denne. Jeg ringede frem og tilbage med journalisten Lars i København som havde skrevet teksten til grafikken. Vi havde en ret god “ping/pong” snak synes jeg, og brikkerne faldt hurtigt på plads. Han var god til at lægge forklare hvad han ville have grafikken til at kommunikere, så det var lige til at gå til :)
På den øverste skitse havde jeg kun tegnet mænd… Jeg blev da også stillet spørgsmålet “hvorfor?”. Der er ikke noget mandschauvinistisk i det, men jeg har bare altid tegnet mænd, når jeg skulle lave noget. Det er bare gået hen og blevet en vanesag for mig… måske er det godt hvis jeg prøver at afbalancere det noget mere, ved også at bringe de dejlige kvinder på banen i mine tegninger :p Det blev i hvert fald tilfældet her, så i den endelige version, fik to af de mandelige lærere lige en kønsskifteoperation.

Og så lige nogle close-ups. For shits and giggles:

jp_teachers_03.jpg

jp_teachers_04.jpg

jp_teachers_05.jpg

jp_teachers_06.jpg
Ham her ligner sgu’ lidt den naturfagslærer jeg havde på gymnasiet… Niels Andersen. Uha, det var nogle hårde timer at komme igennem (men det var også i de timer, at jeg tegnede de bedste tegninger i min kalender, hehe).

Nå ja, Gert gjorde mig opmærksom på, at en norsk avis ville købe mine MEGA-BYER grafik! *wow* Jeg kender ikke helt proceduren for, hvordan JP/mig gennemfører en sådan handel, men Gert fortalte noget om en speciel ordning… jeg fik ikke helt fat i det. Anyway, jeg ville få en tusse for det sagde han. Lidt ekstra klejner til den lille kagekrukke er sgu’ altid rart ;) Men det er sgu’ ret fedt hvis jeg sådan kan få afsat mine grafikker til andre aviser, hehe. Det er da helt suverænt!

Inden frokost havde jeg en god snak med Kurt (avistegner), som var vældigt interesseret i mit Wacom board. Han vil selv investere i et. Snakken faldt dog hurtigt på Spanien. Han er den eneste på JP som jeg har snakket med på spansk – nå ja, og så Steen Kilde som, hver gang han kommer ind på tegnestuen, siger: “Holaaa señor Marquès!“. Der er ikke så meget samtale over det, men det er sgu’ skægt, hehe.

Før jeg tog hjem viste Jane mig rummet ved siden af den store trykker, hvor de stod og farvejusterede. Det blev jeg hængende for en stund og tog billeder. Jeg skulle da lige se hvordan de behandlede mi forside-grafik :) Jeg fik et kæmpe chock da jeg så det første tryk – farverne var HELT hen i vejret, men så kom jeg i tanke om, at de jo netop stod og skulle justere farverne, så jeg sagde ikke noget. JAne havde også rådet mig til ikke at kommentere på det, hehe.

Og så gik turen ellers hjemad – glad og munter efter en lang og hård, men god og lærerig dag som praktikant på Jyllands-Posten.

Mutter kommer på besøg i morgen, så jeg glæder mig til at vise hende mit værelse, og man skulle da være et skarn hvis man ikke gik en tur ned til søerne.

This entry was posted in Dagligdagen, Praktik (JP). Bookmark the permalink.

5 Responses to Forside-challenge :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *