Italian Spiderman

Not too long ago, I stumbled upon this interesting trailer for a movie called Italian Spiderman. I thought it was an authentic old Italian movie from the late 60’s, but I later found out that it was made by SA student Dario Russo as a final-year Screen Production project at Flinders University.

In the comments to the trailer on YouTube, I noticed that some people would like to have t-shirts with this character “Italian Spiderman”, so I decided to play around with some of the low-res images I could find off the Internet, and create the image above. I’ve got a traced and clean version of his head, so it’ll be a breeze to make some neat t-shirt prints from that. I’ll post more later on… Oh, watch the trailer, it’s hilarious :)

On May 22nd the first part of the movie will be released. I can’t wait! I think it’ll be a huge success!

Click the image for a larger version. Afterwards, check out the process in the movie below.

This entry was posted in Grafisk Design, Humor, Video. Bookmark the permalink.

6 Responses to Italian Spiderman

 1. Nikolai Lander says:

  Fedt!! Sådan en vil jeg ha!
  (men pas på at der ikke bliver alt for meget ISO50 over det)..

  Prøv at lægge mærke til nogen af farverne på filmen; der har de leget med RGB-forskydning; det er også en fed måde at opnå et 60er look.

  Hvornår går produktionen igang? :D

 2. Jokke-svin says:

  Nikolai –> Nice. Det med RGB-forskydning, er det noget du selv har prøvet at lege med? Om du evt. har nogle tips til hvordan man opnår det der 60er look som de har i traileren? Nå ja, de har faktisk skudt filmen med et kamera fra den periode, så de har fået en del foræret mht. farverne der allerede.

 3. Nikolai Lander says:

  http://blog.nikolailander.com/?p=47 har jeg i TV-sekvensen leget lidt med forskellige RGB lag – for at simulere atmosfæriske forstyrrelser. Tjek det ud.

 4. Jokke-svin says:

  Nikolai –> Det er supercool man, specielt det der TV shot der! Hvordan gør du det i praksis? Er det adjustment layer eller hvordan?

 5. Nikolai Lander says:

  Du er mange måder at gøre det på. Du kan bla. kopiere et lag, tone det rødt, vælge screenmode, og så forsinke det 5-10 frames… det er bare en af måderne. :)

 6. Jokke-svin says:

  Nikolai –> Det må jeg lige prøve, tak man :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *