Modelflyvning Danmark: Debat

Heysan. Kasper Holger gjorde mig opmærksom på en debat, der er opstået i kølvandet på kåringen af det nye logo for Modelflyvning Danmark. Find debatten lige her på RC-Unionens forum. Der er (ikke overraskende) mange medlemmer der er utilfredse med det valgte logo, og kræver en ny afstemning – helst blandt alle medlemmer og ikke kun en udvalgt dommerkomité. Det synes jeg lyder som en rigtig god idé. Anyways, det kommer nok ikke som et chok for nogen, at jeg er ekstremt frustreret over det logo der vandt. Kort fortalt, så er det dårligt håndværk (hvis det overhovedet kan kaldes håndværk!) og jeg blev simpelthen nødt til at give min mening til kende på deres forum. Her er hvad jeg skrev:

Hej alle glade modelflyvere :)

Jeg bliver simpelthen nødt til at give min mening til kende i denne tråd, som jeg fandt frem til gennem en kommentar som Kasper Holger har skrevet på min blog (tak skal du ha).

Jeg besluttede mig for at deltage i konkurrencen om, at lave et nyt logo til Modelflyvning Danmark, og lagde virkelig alle mine kræfter i for at følge det oplæg der blev lagt på bordet – nemlig, at det nye logo skulle repræsentere alle grene af modelflyvning og derved samle dem i ét fællesskab.

Derudover har jeg virkelig brugt energi på at trække på min erfaring indenfor grafisk design, for at skabe et logo der rent teknisk opretholder de standarder, som et godt logo som minimum bør overholde. Det er vigtigt for at kunne gengive det på tværs af forskellige medier.

Jeg har beskæftiget mig med design og illustration hele mit liv, og tog afgang fra Designskolen Kolding sommeren 2008 med en Master i Grafisk Design (bare lige for at få min baggrund på plads). Derfor er det ekstremt frustrerende at se det logo der har vundet konkurrencen.

Mange af Jer herinde har allerede været inde på en del af de ting der er katastrofale ved logoet, men lad mig lige opsummere nogle af de værste:

1 – Spatieringen (afstanden) mellem bogstaverne er ikke harmonisk / jævn, hvilket efter min mening er helt og aldeles uacceptabelt når det netop er et logo for en så stor og omfattende union.

2 – Ud fra et rent æstetisk synspunkt, hænger logoet SLET ikke sammen. Formerne er ukonsekvente og taler ikke til hinanden indbyrdes i logoet. “Gymnastikpigen” eller hvad hulen det er, er ved at blive kørt ned af en overdimensioneret rød “mursten”, men når i sidste øjeblik, at slynge en fugl afsted med sin elastik-arm.

3 – Kniber man øjnene i, så forsvinder den grå figur, og tilbage står den røde mursten og smiler væmmeligt til mig med sine hvide tænder (bogstaver).

4 – Hvordan i alverden skal dette logo kunne gøre mindre uden at de små pussenusselige detaljer i den grå figur forsvinder? Jeg begriber det virkelig ikke!! Jeg føler at jeg her bør undskylde min frustration, og dog…

5 – Farverne er i mine øjne døde og kedelige.

6 – Jeg kunne blive ved, men I har som sagt selv bragt en del af problemerne på banen – og tak for det.

Der er nogle af Jer der foreslår en Internet-afstemning – sådan en lukket en af slagsen, så det kun er medlemmer af unionen der kan afgive stemmer. Det lyder da som en god idé i mine ører. Jeg håber det bliver til noget.

Følg dette link for at se mit bidrag til konkurrencen – og giv Jer endelig tid til at læse min argumentation:

http://jokke-svin.dk/?p=2465

Vh

Joaquim M. Nielsen

This entry was posted in Frustration, Grafisk Design, Klage, protest. Bookmark the permalink.

7 Responses to Modelflyvning Danmark: Debat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *