Modelflyvning Danmark

Dette er mit bidrag til konkurrencen om et nyt logo til Modelflyvning Danmark – en konkurrence som jeg opdagede gennem tegnebordet.dk.

Inden jeg gik i gang med at skitsere og researche, stillede jeg mig selv det indledende spørgsmål: “Hvad er det, som de tre grene af modelflyvningen har til fælles?“. Jeg kom frem til, at det i høj grad er følelsen af frihed, stolthed og fællesskab. Frihed, når man drømmer sig ind i cockpittet på sit eget modelfly, og nærmest kan mærke på sin egen krop, når flyet stiger op mod de hvide skyer på den mægtige blå himmel. Stolthed, når man ved, at man er i stand til at styre mekanikken. Og fællesskab, når man sammen med vennerne, konkurrerer om, hvem der har det flotteste fly, de bedste flyveegenskaber og de mest holdbare konstruktioner. Det er de følelser jeg har forsøgt at udtrykke gennem dette logo, idet jeg mener, at de går på tværs af alle former for modelflyvning og ikke mindst på tværs af menneskene bag flyene.

Jeg udtrykker disse følelser og begreber gennem nogle forholdsvis enkle og rene former i logoet. Selve symbolet taler for sig selv: det er et fly på en hvid sky. Bevægelsen er opadgående, frisk og positiv. En tilsvarende bølgende og flaglignende tekst, kæder det hele sammen rent formmæssigt og giver samtidig associationer til vinden der blæser.

Som indledende inspiration har jeg set på en del symboler fra flyvevåbnet og militæret, som typisk benytter sig af våbenskjold og meget “badge-lignende” opstillinger. Rent udtryksmæssigt, kommunikerer de generelt stolthed og kampgejst – nogle begreber som jeg gerne ville prøve at indarbejde i mit logoforslag, men på et mere underliggende plan. Logoet har derfor formmæssige antydninger af at være et badge / våbenskjold uden dog helt at være det.

Jeg har udviklet to udgaver af logoet: et hvor symbolet er integreret med teksten “Modelflyvning Danmark”, samt et enkeltstående symbol, som kan benyttes i tilfælde hvor teksten ikke er nødvendig. På længere sigt, når den nye visuelle identitet er mere etableret blandt modelflyvere og den generelle befolkning, kan man i større omfang tillade sig at benytte det enkeltstående symbol uden teksten, idet folk kender dets betydning og ved, at det er det visuelle synonym for modelflyvning i Danmark.

Skrifttypen jeg har valgt hedder Antenna og er en af mine favoritter fra Jyllands-Posten :)

Der bliver vist fundet en vinder d. 26 oktober. Jeg kan næsten ikke vente!

Update (16-12-08): Here’s the winner…

This entry was posted in Grafisk Design, Konkurrence. Bookmark the permalink.

8 Responses to Modelflyvning Danmark

 1. Casper says:

  Jeg synes det ser godt ud – god idé, og veludført. Kan godt lide enkeltheden af det. Held og lykke med konkurrencen!

 2. melvin says:

  somehow it reminds me of icecream :P but i can see the relation to model airplane’s the cloud is nicely done. The wave shaped letterbox makes it look like it can fly by itself

  anyway good job!

 3. Jokke-svin says:

  Casper –> Takker. Det bliver spændende at se hvem der løber af med sejren her. Jeg har ingen anelse om, hvem der ellers har deltaget.

 4. Jokke-svin says:

  melvin –> Haha! I was just waiting for somebody to associate it with ice cream :p But hey, soft ice always looked like smooth little clouds to me.

 5. Mathias says:

  nice…good job!

 6. Jokke-svin says:

  Shoot! I didn’t win the comp… Some dude called Anders Hansen from Stouby won. I haven’t seen his entry though.

 7. hehe, sjvot jeg lige fandt det her:

  dit logo er meget flottere end det der vandt. Men der er også kommet en stor debat ud af det.

  se evt her: http://www.rc-unionen.dk/nytforum/topic.asp?TOPIC_ID=36652

 8. Jokke-svin says:

  Kasper Holger > Tusind tak for at gøre mig opmærksom på forummet! Jeg har oprettet en bruger for at kunne give min mening til kende der (på side 15).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *