Opdateret til WP 2.5

Okay, jeg har lige opdateret min blog til WordPress 2.5 – sidste nye udgave af platormen. Der er kommet et markant ansigtsløft til brugerfladen, samt en række tiltrængte features. En af de bedste synes jeg helt klart er den nye måde at uploade billeder på. Der er lidt Flickr over det. Nu kan man endelige vælge flere billeder på én gang, fremfor systematisk at skulle vælge ét ad gangen. Thumbs up WordPress!

Selve opdateringen til 2.5 gik dog langt fra smertefrit. På et tidspunkt troede jeg at jeg havde slettet hele bloggen permanent.

Grunden til at jeg kom ud på glatis var, at jeg kom til at slette wp-config.php (de nævner selv at man bør være opmærksom på IKKE at slette denne fil, da den indeholder login-info til databasen). MEN, den slettede jeg altså *great*. Det resulterede i den dumme fejl: “Error establishing a database connection“. Der fik jeg godt nok en klump i halsen… Men så tænkte jeg: “Jeg kan jo bare genskabe bloggen ud fra den backup jeg tog“. Jeg hoppede ind på Plesk kontrolpanelet under backup og klikkede “Restore”. Den kørte i noget tid, men kom til min store rædsel med denne fejl:

Failed deployment of subdomain blog (domain jokke-svin.dk)

Og som et underpunkt til den:

Execution of /opt/psa/admin/plib/api-cli/subdomain.php –create blog – domain jokke-svin.dk -php true failed with return code 1. Stderr is An error occured durin subdomain creation: Can’t create subdomain ‘jokke-svin.dk’ – it already exists in Plesk

MEN, takket være intensiv søgning på WordPress’ forum, fandt jeg en løsning… ikke på backup problemet, men på “database connection” problemet. Løsningen var at sætte login-oplysningerne ind i den nye wp-config.php fil. BADABING! :)

MEN så opdagede jeg at den danske tegnsætning var helt hen i vejret. Æ, Ø og Å var alle blevet erstattet med underlige tegn. Efter en hurtig søgning på samme forum, fandt jeg denne løsning. Nu lader det hele til at virke som det skal. Pyha! Det er altid noget af en opgave at opdateret WordPress synes jeg.

Jeg har dog stadig nogle issues mht. min blog som jeg skal have løst i fremtiden. Min upload-folder er ét stort rod! Det skyldes at jeg i en forholdsvis lang periode manuelt havde lagt fotos op til bloggen. Det har betydet at WordPress ikke har registreret de uploads og de fotos dukker derfor ikke op i Media Library. Det er lidt ufedt. Det værste er, at man ikke engang kan uploade dem igen, uden at de får dagens dato påhæftet (og ikke den oprindelige dato). Jeg er dog overbevist om at der kommer et fix til dette problem.

Jeg er langt fra en lykkelig mand. Min kære ring er endnu ikke fundet :'(

This entry was posted in Dagligdagen, Praktik (JP). Bookmark the permalink.

3 Responses to Opdateret til WP 2.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *