The Pillow Book

Fuck vi har travlt på skolen for tiden. Er stadig i gang med typografi-forløbet.

I forgårs så min lærer på det, som jeg gerne ville skrive på vinduet “ARS LONGA, VITA BREVIS – HIPPOCRATES“, men hun synes det var en anelse for kort… Det synes jeg nu også selv, men jeg ville heller ikke vælge noget, der var alt for langt. Hun forslog, at jeg kunne skrive alfabetet, og den idé synes jeg helt oplagt. Det var der også en der gjorde sidste år, og det så jeg også på et diasshow. Det ser vildt lækkert ud, når alle bogstaverne står sat op.

I dag arbejdede jeg sgu’ ret sent… Jeg fik leget lidt med, hvordan jeg vil sætte bogstaverne op. Lige nu hænger de på væggen, men jeg har ikke set på udligningen mellem hvert bogstav endnu. Det skal jeg i morgen. Jeg rullede også den 30 m. lange papirrulle ud for at danne mig et overblik over, hvordan jeg har udviklet mig fra begyndelsen af forløbet til nu. Det var sjovt at se de første bogstaver… Jeg kom sgu’ først hjem ved 21:00-tiden! Damn.

I forgårs så vi en film dedikeret til skriftkunsten. “The Pillow Book” hed den… den kan jeg varmt anbefale, selvom man ikke er skriftfanatiker :-) Det er en utrolig smuk film, hvor alle elementer spiller sammen på en æstetisk og memorabel måde.
Hele lys – og lydbilledet af filmen er et kapitel for sig! For ikke at snakke om selve handlingen. Den er lidt indviklet og svær at gennemskue, dvs. at det er en film, der kan ses igen og igen, hvorved man vil få nye åbenbaringer og detaljer frem… smukt!

Den får 4½ ud af 5 stjerner!

The end

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *