Crash and burn

Lad mig lægge ud med et lyspunkt, for resten af dagen har været noget lort!

Bergens Tidende havde sendt en udgave af deres avis til Tegnestuen – den hvori min grafik om MEGA-BYER var trykt. Det var sgu’ skægt at se den i andre rammer. De havde oversat den til norsk og ændret nogle farver, hehe. Jeg er glad for at have fået den dimension med – helt sikkert!

jp_bergenstidende_01.jpg
Jeg bladrede lidt gennem avisen, og jeg må sige at Bergens Tidende er en ret lækker avis. De holder en god tråd igennem den rent visuelt synes jeg. F.eks. har de ændret farveholdningen på min grafik, så den passer ind i deres avis. Det er cool at se.
jp_bergenstidende_02.jpg
Jeg synes det er vildt sjovt at tænke på, at der har siddet nogle grafikere oppe i Norge og pillet ved den grafik som jeg har lavet :) De har selvfølgelig oversat den til Norsk, så jeg måtte bare lige have dette close-up med, hvor de har tilføjet et ekstra B til mit oprindelige “JOB” hehe.
Og nu til lorten:

Min computer arbejde 100% IMOD mig i dag. Jeg sværger jeg har aldrig oplevet noget lignende (under min praktik i hvert fald). Fra jeg mødte, til jeg gik hjem, crashede computeren 10 gange – spredt ud på hele dagen så jeg rigtig kunne miste alle de ting jeg stod og arbejde på. Det betød at jeg konstant blev sat tilbage, og stort set ikke nåede at lave en rygende fis! FUCKING LORTE-MAC! Jeg vidste at jeg ikke skulle have slukket for den da jeg gik hjem i forgårs. Den crasher altid helt vildt meget efter den har været slukket. Men hvordan kan det være, tænker jeg… Fordi processoren er kold?

HelpDesk er ikke meget værd i dette tilfælde, da de ikke sidder med macs og derfor ikke er vant til at løse mac-relaterede problemer. YES! Så når der er problemer af denne karakter, må de få en udefrakommende mac-ekspert til at løse problemerne. Ikke fedt…

Sad det meste af dagen med en møg-irriterende opgave – den om bekymrede borgere. Den trak ud fordi jeg gang på gang blev nødt til at genstarte pga. crashes. Da jeg havde bakset et udkast sammen, kom de ind for at se på det. Det første jeg fik at vide var: “Hold kæft hvor er den kedelig!“. Det er virkelig noget man bliver motiveret af at høre! Som om… Derefter kom de dog med konstruktiv kritik.

Poul Tvillum sendte en request på nogle ekstra ikoner, som jeg fik lavet før jeg tog hjem. De blev vel modtaget, så helt af helvede til har dagen da ikke været.

This entry was posted in Dagligdagen, Praktik (JP). Bookmark the permalink.

12 Responses to Crash and burn

 1. But this is the computer at work that’s crashing constantly? Damn, that annoying. But when does it happen?

 2. JoKKe-svin says:

  Yeah, it’s the stationary G5 Intel Dual Core Mac (or whatever it’s called) I’m using at work.

  The crashes occur when it’s been shut off for a period of time, and then turned on – as if it has something to do with the processor being cold… but I really can’t tell. Maybe it’s server related. It could be anything, really. When the mac has been running for a long time, it doesn’t crash, so it must have something to do with the time after startup…

 3. That makes it even weirder. The colder a processor is, the better it should perform actually. Maybe you have the dieselengine variant of the dual core :P

  Then in that case: never shut it off ;)

 4. Uhh, what a bad day! I tend to agree with the tremendously flexible tulip-boy – –
  never shut it off. Or at least save your work all the time.
  It’s not because the programs aren’t compatible with an Intel-processor?!

  Hey, tell you what – that comment you got from your colleagues. You gotta respond on that. That’s bullying, man. And you’re only an intern!!!
  Jesus christ.

  N.

 5. Could be a good comment by that fake New-Zealander actually…

  Cuz I know that only the new version of adobe CS (number 3) will have full support for the new intel chips. The previous versions are all basically a bit patched up. It could be that indeed.

 6. JoKKe-svin says:

  Hmm, I don’t now tremendously flexible boy… I mean, if it was “just” the software, then why is the whole system freezing on me? I get the semi-black screen with the label in the middle saying something like: “YOU HAVE TO REBOOT THE SYSTEM NOW!”… It’s fucked up…

  Well, I think we’ll have some sort of Mac-expert to look at it some day… soon hopefully!

 7. JoKKe-svin says:

  Nikolai Lander –> I chose not to get upset about her comment, and I asked her if she had anything constructive to say :) And that changed it all for the better. It pays off not to loose your head I guess…

 8. A says:

  Is it a G5 or an Intel? There’s no G5 Intel Dual-Core. It’s probably a G5 because it would be pretty stupid of JP to buy Intel machines when most of the software they use (like Indesign, Illustrator etc.) are not out in Intel versions yet.

  Anyway, maybe you should just reinstall the system…it sounds pretty messed up.

  Or maybe it’s just this:

  / A

 9. JoKKe-svin says:

  How can I tell if it’s an Intel?? Well, the system is definitely messed up – only question is why? Personally I think it’s server related somehow.

  I’ll try and run Disk Warrior on it…

 10. JoKKe-svin says:

  “Or maybe it’s just this:” —> just what man? :)

 11. A says:

  Hehe…I wrote a link but it got removed by your blog.

  Go to “About my Mac” and see what computer it is. If it is an 1.8 ghz G5 go to google and search for “G5 firmware update”. And yeah, try diskwarrior.

 12. JoKKe-svin says:

  Argh, my blog is a LINK-REMOVER and I didn’t even know! :p
  I’ll check out what kind of Mac it is tomorrow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *