Jammen altså!

Her et lille digt inspireret af daglige dialoger:

Jammen altså… Roser er røde
og… altså… violer er blå
Jammen altså øøh… sukker er sødt
og øøøh, altså… du ligeså.

Hvor mange gange hører man ikke folk indlede et svar med ordene “Jammen altså“? For det første er det fuldstændigt overflødige ord, som ikke tilføjer noget bestemt til det der følger efter. For det andet lyder det ufatteligt fjoget. Tænk over det. Er DU en “jammen altså”?

Jammen altså” kan sidestilles med ord som f.eks. “øøh” (hvis det ellers er et anerkendt ord). De har det til fælles, at de giver personen nogle få sekunders tænkepause, før den EGENTLIGE formulering kommer. Personligt foretrækker jeg blot stilhed kombineret med et eftertænksomt blik, og SÅ selve svaret! Det virker en hel del bedre!

Hvad synes du? Smid en kommentar, hvis du har noget du bare SKAL ud med… DO IT!

This entry was posted in Dagligdagen, Digte. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jammen altså!

  1. Stine says:

    Få ting er mere irriterende end ‘jammen altså’-folket, og de der er, kan med fordel sidestilles med krig, terror og folk der klager over alt. Dem, der ynder at indlede samtlige dialoger og almene samtaler. Med ‘jammen åltså’ (det kan også staves med z, altzå, men det kræver en hvis tendens til for meget make-up, for korte bluser og for lidt hjernekapacitet) beviser man, at man gerne vil a) have ret for enhver pris, eller b) forsøge at skjule, at man ikke aner hvad man skal sige. Jeg synes at stilhed kombineret med et eftertænksomt blik lyder som et superb alternativ – dog foretrækker jeg at sige noget uovervejet right away, for så at håbe på og bede for, at min hjerne har udtænkt det rigtige svar. Jeg har beregnet sandsynligheden for at det sker – jeg læser matematik og spansk – og resultatet er +/- 5%. Men de fem gange ud af 100, hvor der så endelig kommer et godt svar, er fantastiske. Kan anbefales!

  2. JoKKe-svin says:

    Jammen altså Stine, du skal tænke på at… øøh… at det er en anelse drastisk ligefrem at… hvad er det nu det hedder… at sidestille “jammen altså” typerne med krig og terror. Det er jo ikke ligefrem to ord, der kan dræbe folk på samme måde som krig og terror kan… altså… Så øøøh.

    Men altså, jeg vil da give dig ret i, at det med at flette z’er ind i stedet for s’er tilhører en ganske bestemt målgruppe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *