JP: MEGA-FLASH!

Wee, endnu en kanon dag. Jeg synes denne uge har været helt suveræn faktisk :D Jeg føler virkelig at jeg er kommet godt i gang med opgaverne.

Agnete har sørget for at vi får Flash 9 installeret, og så regner jeg med at vi holder et Flash Crash Course engang. De vil mægtig gerne sættes ind i programmet, og jeg vil mægtig gerne lære fra mig, så det passer jo fint sammen. Jeg tror jeg vil udarbejde en plan over hvilke ting jeg gennemgår for at overskueliggøre det så meget som muligt. Det er nok klogest at tage de vigtigste og mest benyttede funktioner først, og derefter tage de mere avancerede teknikker / værktøjer. Jeg kunne godt forestille mig at det ville foregå nogenlunde i denne rækkefølge:

1) Programmets opbygning
– Tidslinie (kort om keyframes og layers)
– Arbejdsområde (arbejder i pixels)
– Værktøjslinierne (Meget tilfælles med Illustrator)

2) Objekter
– Movie clip (uafhængig animation)
– Graphic (statisk grafik)
– Button (grafik som fungerer som knap)

3) Animation
– Uddybende forklaring af keyframes (“fra A til B”-konceptet)
– At animere en bold (“Shape tween” + “Motion”)

4) Eksportere og benytte
– På nettet
– Til Illustrator

Work in progress: I dag arbejdede jeg på en forholdsvis stor grafik om de 10 største MEGA-byer i verden, og de problematikker de har / står over for mht. bl.a. infrastruktur, økonomi osv. Det er en superfed opgave med mange muligheder for at lave noget kreativt. Den har jeg sådan set arbejdet på hele dagen. Lagde ud med at “afkode” den rå tekst jeg fik af Thorgert i går, og så gik jeg ellers i gang med Illustrator. Det er blevet cool nok det jeg har lavet ind til videre synes jeg:

jp_megaby_01.gif

Jeg mangler flg.: Søjlediagrammer til de 10 mega-byer. 4 lagkagediagrammer for neden, som viser resultater fra “Mega City Challenges” rapporten. Og så ellers lidt mere lir, hvis der er tid til det :p Det er en grafik der kommer til at fylde alle 8 spalter i bredden (4-farvet) så det er også med til at motivere mig en del må jeg sige!

Der var en del tvivl om, hvorvidt det blev en sort/hvid eller 4-farvet grafik. Steen Kilde kom til sidst og sagde at han havde dårligt nyt: den skulle være sort/hvid :s Jeg spurgte om der var nogen som helst mulighed for at få den trykt i farve på. Han ringede til en person og sagde at vi ville få endeligt svar om en halv time. Det endte så med at de udskød hele artiklen til næste uge, blot for at kunne få den trykt i farve! Det er jeg sgu’ kanon glad for :) Og jeg tager det samtidig som en kæmpe kompliment!

Fik klartgjort den tidslinie-opgave jeg fik fra Mikkel Hemmer. Jane sætter det sidste billede ind her i weekenden, og så skulle den være i orden. Derudover fik jeg aftalt med FPN-folkene, at jeg tager fat på ikonet på mandag.

Nåede at handle i dag *yay*!

This entry was posted in Dagligdagen, Praktik (JP). Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *