Situationen i Nordkorea

Lad mig lægge ud med et citat fra Human Rights Watch:

    Det kaldes ofte for verdens største fangelejr, og intet land fortjener mere international fordømmelse angående menneskerettigheder end Nordkorea.

Der foregår de mest forfærdelige ting i nordkorea og de har stået på i umenneskelige tider. Jeg taler om de mange nordkoreanere der hver dag forsøger at flygte ind i Kina, for at overleve den hungersnød og undertrykkelse der hærger landet. Et land som holder dets indbyggere som fanger, nægter dem at forlade det og nægter udefrakommende at dokumentere rædslerne.

I går så jeg Dags Dato – “Det kommunistiske Korea” hvor Poul-Erik Skammelsen var taget derover for at forsøge at kommer ind på livet af indbyggerene. Det lykkedes ikke, men han blev derimod eskorteret rundt af 4 guides til diverse monumenter som hyldede Kim Il Sung – landets tidligere leder. En leder som koreanerne nu nærmest tilbeder som en gud.

Poul-Erik Skammelsen fik endelig mulighed for at konfrontere en indbygger med spørgsmålet: “Hvad mener du om Amerika?“. Hun svarede: “Vi har ikke noget at skamme os over“, hvorefter guiden straks brød ind og sagde: “De amerikanske imperialister er vore fjender!“.

Der er noget helt galt med situationen i Korea men også i Kina. Hvis en nordkoreansk flygtning bliver opdaget i Kina, sendes de tilbage til nordkorea hvor de kan forvente at blive tortureret, sat i fangelejr eller henrettet! Det strider mod alle principper i alle paragraffer i den traktat, som Kina selv har underskrevet!

Når der nu er nogle fra Designskolen der skal på studietur i Kina, så håber jeg de vil lave nogle kampagner der åbner folk øjne for dette problem… Jeg vil i hvert fald nævne det for IMS og dem der skal med på turen (selv tager jeg jo til Skt. Petersborg).

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *