Spip købt!

YES! Det har bare kørt derudaf mht. den spip jeg har arbejdet på for DR-UNG.
Mads ringede i dag og fortalte, at han havde tilladt sig at vise spippen til mandagsmødet og at den havde vækket begejstring! De andre kunne altså også godt lide den! Det var pisse-lækkert at høre :D Så nu er det slået fast at de gerne vil købe den, hvilket ikke kunne komme på et bedre tidspunkt, hvis jeg ser på de udgifter jeg har foran mig:

– Reparation af min cykel (bremser, kæde, krans, gear, styr og lygter)
– Køb af ny skuldertaske (med specielt rum til min 15″ PowerBook)
– Vil også skifte tandlæge til dem der ligger lige ved siden af hvor jeg bor
– CD mappe til film
– Sikkert noget mere som jeg ikke kan komme på nu…

Har også lært noget i spip-projektet (eller i hvert fald fået det slået fast én gang for alle, hehe). Det drejer sig om noget der hedder “Pixel Aspect Ratio” i Photoshop, og hvordan det skal indstilles ved oprettelsen af et nyt dokument. Det er lidt kringlet, men vigtigt at huske hvis man ikke vil have forstrukkede billeder når ens grafik skal vises på TV-skærmen. For at huske det til næste projekt, skrev jeg derfor flg. ned (lidt nørdet, men what the fuck!):

    Her er indstillingerne for oprettelsen af et nyt dokument i Photoshop, når det er grafik der skal benyttes til motion graphics på TV.

    Preset = PAL D1/DV, 720 x 576 (with guides)

    Pixel Aspect Raio = Square

    VIGTIGT: View > Pixel Aspect Ratio Correction SKAL være slået til når jeg begynder at tegne i dokumentet eller trække billeder ind i det udefra!! (når det er slået til står der [scaled] i toppen af vinduet).
    Når Pixel Aspect Ratio Correction er slået til og jeg tegner en cirkel i dokumentet, vil denne cirkel være rund!

Grunden til at jeg har lært det nu er, at jeg glemte at gøre det i dette projekt… men hvis man ikke ved det, så kan man heldigvis ikke se at grafikken er lidt strukket horisontalt (hovedet er blevet lidt bredere *Gg*).

Og så håber jeg snart min Deftones Yellow Sunset t-shirt kommer :p Vil fandme gå med den hele tiden! De plakater Anders og jeg havde bestilt for noget tid siden kom sgu’ i dag, og min hænger her lige over min skærm… super-sweet grafisk og med Scott Hansen’s autokradser på! Yessir!

This entry was posted in Dagligdagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *