Le Tour

Denne uge har jeg arbjedet på en helsides grafik om Tour de France. Jeg har grebet det an på en lidt anderledes måde, ved at benytte akvarel til mange af de grafiske elementer. Dette preview er ikke den endelige side, men det er tæt på. Jeg mangler stadigvæk nogle småting, såsom farvejusteringer på nogle af billederne. Jeg er ovenud tilfreds med resultatet ind til videre, og Benjamin (journalisten der har forsynet mig med teksten) er også meget positiv omkring det.

Benjamin har været utrolig god til at opfylde mine ønsker mht. tekstmaterialet, således at jeg har kunne opstille nogle sektioner, der mere eller mindre flugter med hinanden ved udgangen af teksterne. Det er superfedt at sætte tekst ind, som bare passer :)

jp_tour_01.jpg
Det er den mest kompakte grafik jeg har lavet nogensinde (også uden for Jyllands-Posten).

jp_debat_overstregen.jpg
Jeg fik også tid til en debattegning med titlen “Over stregen”.

Fremgangsmåde:

1) Jeg fandt et passende foto af Anders Lund Madsen.
2) “Threshold” adjustment layer i Photoshop
3) Filter: Cutout
4) Aflsuttende skraveringer til sidst
5) Linien er lavet i Illustrator og placed ind i Photoshop

This entry was posted in Dagligdagen, Praktik (JP). Bookmark the permalink.

2 Responses to Le Tour

  1. Anna says:

    Den er HAMMER flot Jokke, din kompakte grafik til Touren! Mega ros!

    Og lille Lund Madsen, haha…. han er sgu også rigtig god.
    Men jeg kan ikke lige greje hvordan du kommer frem til dét resultat med de værktøjer du nævner. Var lige omkring Photoshop for selv at tjekke metoden og det JEG kommer frem til viser blot, at du må have tegnet mindst 80% af portrættet selv! Men godt ser det ud – rigtig godt!

  2. JoKKe-svin says:

    Anna –> Tak Anna :D Hmm, nu jeg tænker over det, så kan det godt være at jeg blot brugte “Filter: Cutout” på det importerede foto… Det må det næsten være, for hvis jeg bruger threshold, så forsvinder farven jo (med mindre man samtidig lægger en blending mode på sit threshold adjustment layer).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *